First minute utazás kiváló desztinációkra

A first minute utazások nagy előnye, hogy sokkal olcsóbban lehet utazni, mint a főszezonban. Ez az utazási típus kevésbé népszerű, mint például a last minute utazások, azonban ennek oka mindössze annyi, hogy kevesen hallottak róla. Pedig érdemes megtekinteni a first minute utazási ajánlatokat, mert sokkal jobban jöhet ki anyagilag!

First minute – Az utazás az életben az egyik legjobb dolog. Ugyanakkor nem mindenki teheti meg, hogy kiad egy nagyobb összeget, hogy messzi, csoda szép desztinációkra eljusson. Akinek nehézséget okoznak a főszezonbeli árak, annak a first minute vagy a last minute utak jelentik a megoldást. Mindkét utazási típusnak megvannak az előnyei és a hátrányai. Aki szeret előre tervezni, az imádni fogja a first minute utazásokat. A first minute utazás lényege ugyanis az, hogy nagyon korán, akár fél évvel az utazás előtt le kell foglalni az utat. Aki szeret és tud is előre tervezni, annak a first minute utazások nagyszerű lehetőséget jelentenek. Mivel a szezon előtt jóval lefoglalja az utazást, így jóval nagyobb választék áll rendelkezésre minden téren. Amellett, hogy az utazást időben le tudja foglalni, ami előnyös, az utazási irodák is jól járnak, hiszen előre tudják hány utassal kell kalkulálni.

A last minute utak a first minute utak ellentétei. Ezeket gyakorlatilag az utolsó pillanatban kell lefoglalni, az indulást megelőző pár hétben. Nemrégiben az ultra last minute utak fogalma is ismertté vált, melyek lényege, hogy mindössze pár nappal az utazás előtt kell lefoglalni az utat. Tehát nem kell előre tervezni, viszont rugalmasnak kell lenni, hiszen mindent az utolsó pillanatban kell elintézni. Aki szeret mindent előre megtervezni és nem szereti a kapkodást, annak nem feltétlenül előnyösek a last minute utak, sokkal inkább a first minute utak valók neki.