Önterülő aljzatkiegyenlítés az epo-trend.hu-n

Az önterülő betont általában a sík és sima felület létrehozására használják, amelynek nyomószilárdsága hasonló vagy magasabb, mint a hagyományos betoné, mielőtt a belső padlóburkolatot beépítenék. Az önterülő beton népszerűsége nőtt, mivel nőtt a padlóburkoló termékekhez szükséges síkosság és simaság mértéke, a viniláruk vékonyabbá váltak, a padlólapok például nagyobbak lettek.

Önterülő aljzatkiegyenlítés az epo-trend.hu weboldalon érhető el méghozzá igen alacsony áron, tehát nem kell messzire mennie, ha ön is régóta keres már ilyen termékeket. Önterülő beton öntésekor a palacsintatésztához hasonló viszkozitású anyagra kell számítani. Ezután a simítást úgy végezzük, hogy a termék felületi feszültségét enyhén megtörjük egy simábbnak nevezett eszközzel. Az önterülő keverékben lévő polimerek megtartják a termék viszkozitását úgy, hogy összetétele felülről lefelé egyenletes maradjon anélkül, hogy a homok aggregátumok a beépített réteg aljára süllyednének. Ezeknek a termékeknek a tipikus beépítési vastagsága körülbelül 0,25 hüvelyk, hogy biztosítsák az elegendő tömeg jelenlétét az anyag áramlásához, bár ma már léteznek olyan önterülő termékek, amelyek átlagosan csak 0,125 hüvelyk vastagságban telepíthetők.

Természetesen semmi sem tart örökké, és ha a betonpadlói öregednek és javításra szorulnak, akkor kíváncsi lehet az önterülő ipari padlók újbóli burkolására. Az újrafeldolgozás révén a padló újszerű megjelenést és érzést kelthet. Az önterülő beton népszerű ipari padlómegoldás. A betont uretán polimerekkel módosítják, hogy nagyon viszkózus anyagot hozzanak létre. Folyadékként ömlik, és végigfut a padlón, hogy sík, egyenletes felületet hozzon létre, minimális simítási igény nélkül. A végeredmény sima és lapos, nyomószilárdsága hasonló a hagyományos betonpadlókéhoz. További részleteket az epo-trend.hu weboldalon talál.