Fog implantátum beültetés azonnali terhelésű implantátummal

A fogak elvesztése gyermekkorban még izgalmakat szül, hisz minden gyermek izgatottan várja mit kap a fogtündértől a kihullott fogacskáért cserébe, felnőtt korban azonban igazi traumaként éri az embert foga elvesztése. Főleg, ha ez nem időskorban történik. Az elvesztett fog ténye ellenére az élet megy tovább, így szükséges fog implantátum mielőbbi beültetése.

Fog implantátum segítségével pótolhatok a fogak az elvesztett számuktól függetlenül. Korábban sokan választották a hagyományos implantátumokat, azonban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az úgy nevezett azonnali terhelésű implantátumok. Robbanásszerű elterjedése elsősorban a gyorsaságának köszönhető. A hagyományos implantátumokhoz képest a kezelés ideje, valamint a kezelések száma is jóval kevesebb, ezáltal időt és pénzt spórolhat meg. Ezenkívül gyorsabban visszatérhet a mindennapi teendőihez. Ez a Stephan Ihde és egy több, mint 60 éves tapasztalattal rendelkező svájci cég fejlesztéseinek köszönhető implantátum ráadásul biztonságos is.

72 órán belül korona kerülhet az implantátumra és 3 nap után már szilárd ételt rághat. Így nem fog elszokni a harapás érzetétől, valamint nem kell hosszú ideig fogatlanul várakoznia. Az azonnali terhelésű implantátumok ráadásul extrém sorvadt állcsontok esetében is használható, valamint cukorbetegek és dohányzók számára is ideális. Természetesen az implantátum minél hosszabb élettartamának megőrzése érdekében fontos, hogy odafigyeljen a megfelelő száj higiéniás szabályok betartására. Ha így tesz az implantátum egy életen át kitart. További információkért az azonnali terhelésű implantátumokat tekintve látogasson el a Relax Dental Center weboldalára.