Gyalogosok és a sofőrök

Mindenki tudja, hogy azoknak a személyeknek, akik jogosítványt akarnak szerezni el kell sajátítsák a KRESZ szabályait, valamint autóiskolába kell járjanak. Vannak olyan dolgok, amelyeket nem tanítanak meg az iskolában, csupán tapasztalat útján lehet megtanulni. Bizonyára ön is tudja, hogy a legtöbb esetben a járművezetőknek a gyalogosokkal gyűlik meg a gondjuk.

Ön is tudja hogyan figyeljünk oda a gyalogosokra vezetés közben? Rengeteg sofőr fejében merült már fel ez a kérdés, és sokan még mai napig keresik a helyes választ. Aki olvasta már a KRESZ könyvet az tudja, hogy rengeteg hasznos tanácsot lehet belőle tanulni. Természetesen a tanácsokat csak abban az esetben tudjuk alkalmazni, ha jól ismerjük a közlekedés szabályait. A sofőrök csak úgy kerülhetik el, hogy a gyalogosok testi épségét megsértsék, hogy biztosan tudják mikor van a fékezés, lassítás ideje. A szabályok és tanácsok megjegyzése után lényegesen fontos, hogy a jármű vezetése során oda figyeljen arra, hogy mások hogyan közlekednek. Ha ezt betartja, akkor elkerülheti a közlekedésben felmerülő problémákat.

Alapvető dolog, hogy a járművezetők mindig figyelik az út szélén levő táblákat, de ajánlott azt is szem előtt tartani azokat a gyalogosokat is, akik szabálytalanul közlekednek. Kijelenthető, hogy a legtöbb baleset akkor lesz megelőzhető, ha a sofőrök és gyalogosak egyformán oda figyelnek egymásra, és szabályosan közlekednek. Látogasson el a www.ka-autoszerviz.hu weboldalra, ha még több hasznos tanácsra van szüksége ezzel a témával kapcsolatban. Ha kérdései merültek fel, akkor bátran tárcsázza a +36 62 554-013 telefonszámot, vagy írjon üzenetet a szerviz@kovacsauto.hu e-mail címre. Munkatársaink örömmel válaszolnak önnek a lehető legrövidebb időn belül.