Ha túl hideg a tél, használj hősugárzót!

Az idén elégsz szépen elhúzódik a tél, az időjárás nagyon szeszélyes. Sokszor csak pár órára jó lenne egy kicsit kisegíteni a fűtést, hogy a szobákban kellemes meleg legyen, hogy kellemes maradjon a közérzet. Ha egész nap teljes intenzitással használjuk a kályhákat, akkor sokszor jóval drágábban tudjuk megoldani a fűtést, mintha egy kisebb hősugárzó működtetése segítségével oldottuk volna meg a meleget.

Az persze igaz, hogy a kisebb hősugárzókat nem éri meg hosszú távon működtetni, kizárólagosan csak velük fűteni, ám nem is erre találták ki őket, hiszen ebben az esetben egy meglehetősen költséges fűtési megoldáshoz jutnánk. A hősugárzók akkor ajánlottak, ha épp csak egy kicsit akarunk fűteni vagy a hőmérsékleten növelni, avagy épp csak kiegészítő fűtésre van szükségünk. Egy egészen kis verziót ma már nagyon kedvező áron belehet szerezni. Pár órás használatra kiválóan alkalmasak.

Az egyik olcsóbb hősugárzó a Dyras Hot Box egy olyan ventilátoros hősugárzó, ami 2000 W teljesítményre képes, emellett pedig négy fokozatot biztosít felhasználói számára, valamint adott a túlhevülés elleni védelem is. Online is könnyedén megrendelhető több webáruházban is és így egy-két napon belül máris használható.

A másik remek választás a Sencor SFH 8010 ventilátoros hősugárzó. Ez is négy ezer forint alatt van. Három fokozattal dolgozik, de rendelkezik hideg-meleg levegő funkcióval, tehát akár nyáron is lehet használni, ha túl nagy a meleg. A hasonló típusú Heller HL 706 ventilátoros hősugárzó, ami árban is ugyan ott van, két fűtő fokozattal bír, valamint ugyancsak biztosítja a hűtési funkciót is.

Végül, de nem utolsó sorban választhatod az Orion OHH-120 nevű hősugárzót, ami egy halogén hősugárzó, kicsit nagyobb, mint az imént említett társai. Három fűtési fokozattal rendelkezik és mégis nagyjából 4000 forintba kerül, akár csak a hasonló tulajdonságokkal rendelkező Vortex VCHH-12J1.