Hajszálak a lefolyóban – Nem lesz jó vége!

Bizonyos dolgok a lefolyó ellenségeinek tekinthetők és ha bekerülnek oda, nagyobb mennyiségben biztosan duguláshoz vezetnek. A fürdőszobai lefolyó esetében az egyik legnagyobb kockázati tényezőt a hajszálak jelentik.

A lefolyóba kerülő hajszálak okozta problémákról bővebb információkért kattintson ide! Még a legnagyobb óvatosság ellenére sem ritka, hogy a lefolyóba hajszálak kerülnek. Ez olykor-olykor előfordul, azonban, ha egyáltalán nem figyel oda, akkor idővel komoly duguláshoz vezethet a lefolyóba kerülő nagy mennyiségű hajszál. Ugyanakkor nem csak a hajszálak jelentenek potenciális veszélyforrást, hanem a szőrszálak is. A probléma ott kezdődik, hogy a szőrszálak és a hajszálak megtapadnak a lefolyó csővén és idővel végleg eldugítják azt. Éppen ezért fontos, hogy a lefolyó rendszeresen takarítva legyen és megakadályozza, hogy a szőrszálak és hajszálak, főleg, ha hosszú bekerüljenek a lefolyóba és ott nagy bajt okozzanak. Szerencsére vannak praktikák, melyekkel hatékonyan lehet tisztítani a lefolyót, valamint a dugulás elhárítására is vannak hatékony módszerek.

Sajnos jellemző, hogy az emberek csak akkor foglalkoznak a lefolyóval, amikor már bekövetkezett a baj és a dugulás fennáll. Ha megtörtént a baj, akkor érdemes pumpát vagy csőgörényt ragadni. Vannak, akik erős tisztítószereket vetnek be, ezt viszont mi nem feltétlenül ajánljuk, ugyanis némelyik balesetveszélyes lehet, másrészről, ha nem vigyáz, akkor még nagyobb bajt csinál, mivel, ha túlzásba viszi, akkor az erős tisztítószer könnyen károsíthatja a lefolyócsövet. Éppen ezért csínján kell ezekkel bánni. Ha pedig sehogy sem bír el a dugulással, akkor érdemes szakembert hívni, aki hamar véget vet a makacs dugulásnak!