Html ismeretek elsajátítása online

Bár lehet, hogy nem veszi észre, jó eséllyel találkozott már a HTML-lel. Ha olyan korai webhelyeket használt, mint a Myspace, ahol testre szabhatta oldalát a <> belső parancsokkal, akkor valójában HTML kódot használt. Ezeket a zárójeles parancsokat HTML-címkéknek nevezzük, és ezek a HTML alapvető elemei.

Html ismeretek mindenki számára elérhetők a webiskola.hu weboldalon, tehát ne vesztegesse az idejét, keressen fel minket bátran és nézzen utána a html alapjainak. Amikor HTML-címkékkel hoz létre valamit, például címsort vagy bekezdést, akkor „elemeket” hoz létre. Az elemek azok az egyedi HTML-összetevők, amelyek egy HTML-dokumentumot vagy weboldalt alkotnak, ezeket a nyitó címkék (<p>) és a záró címkék (</p>), valamint a köztük lévő információk (ez egy bekezdés) határozzák meg. A weboldal HTML elemei különböző típusú tartalomból és médiumokból állhatnak. Bármilyen típusú média elhelyezéséhez a weboldalon az adott HTML címkét kell használnia. Például a képek <img> címkéket kapnak, a videók pedig <video> címkéket stb. Az elemek a következőket is tartalmazhatják: Meta elemek, Szerkezeti elemek.

A metaelemek olyan HTML elemek, amelyeket a felhasználók nem látnak, amikor meglátogatnak egy weboldalt, de további információkat adnak a böngészőknek az oldalról – például kulcsszavakat, a dokumentum szerzőjét, az utolsó módosítás dátumát stb. Ezeket elsősorban a webfejlesztés végén történő nyilvántartáshoz, vagy a webhely optimalizálásához használják a keresőmotorok eredményei számára, így nagyobb valószínűséggel jelenik meg a webhely, amikor az emberek keresik a webhely témáit. A strukturális elemek azok a HTML elemek, amelyek a weboldal tartalmának rendezésére szolgálnak. Többet tudhat meg ezekről és a html alapjairól a webiskola.hu weboldalon.