Itt fellelhető 10w40 viszkozitású termék

Minden olajat felhasználásra szántak, és általában nem cserélhetők fel. Például ne tegyen automata sebességváltó-olajat vagy hajtóműolajat a motorjába! Fontos tudni, hogy mi az olaj célja.

Itt fellelhető 10w40 viszkozitású termék az alkatreszek.hu weboldalon, tehát kattintson ide és megtalálhatja teljes kínálatunkat. A polcokon a legtöbb olaj ma „Multigrade”, ami egyszerűen azt jelenti, hogy az olaj 2 viszkozitási osztályba esik (azaz 10w-40 stb). A Multigrade-et először 50 évvel ezelőtt fejlesztették ki, hogy elkerüljék azt a régi szokást, amely szerint a hígabb olajat télen, ill. sűrűbb olaj nyáron kell használni. Például egy 10w-40-ben a 10w (W = tél, nem súly vagy watt, vagy bármi más ebben az esetben) egyszerűen azt jelenti, hogy az olajnak bizonyos maximális viszkozitással/áramlással kell rendelkeznie alacsony hőmérsékleten. Minél alacsonyabb a „W” szám, annál jobb az olaj hideg hőmérséklete/hidegindítási teljesítménye. A 40 egy 10w-40-ben egyszerűen azt jelenti, hogy az olajnak 100° C-on bizonyos viszkozitási határok között kell lennie. Ez egy rögzített határ, és minden olajnak, amelynek vége 40, el kell érnie ezeket a határokat. Minél alacsonyabb a szám, annál vékonyabb az olaj: a 30-as olaj vékonyabb, mint a 40-es olaj 100 ° C-on, stb. A kézikönyv meghatározza, hogy szükség van-e 30, 40 vagy 50-es olajra.

A specifikációk fontosak, mivel ezek jelzik az olaj teljesítményét, és azt, hogy elérték-e vagy teljesítették-e a legújabb teszteket, vagy hogy a készítmény ténylegesen elavult-e. Két specifikációra kell figyelni minden olajpalackon, ezek az API (American Petroleum Institute) és az ACEA (Association des Constructeurs Europeens d’Automobiles). Minden jó olajnak tartalmaznia kell mindkettőt. Amennyiben többet tudna meg ezekről a termékekről és rendelni szeretne olajat, keresse fel bátran az alkatreszek.hu weboldalt.