Különleges termelői méz vásárlása

A méz édes, sűrű folyadék, amelyet méhek készítenek. A méhek a környezetükből gyűjtenek cukrot – elsősorban a virágok cukorban gazdag nedűjét. A méhkaptárba kerülve ismételten fogyasztják, megemésztik és visszaforgatják a nektárt. Bővebben a folyamatról weboldalunkon olvashat.

Különleges termelői méz várja önt is az apissima-meheszet.hu weboldalon, ezért itt a helye nálunk ha ön is minőségi termelői mézet keres. Az illat, a szín és az íz a meglátogatott virágok típusától függ. Táplálkozási szempontból 1 evőkanál méz (21 gramm) 64 kalóriát és 17 gramm cukrot tartalmaz, köztük fruktózt, glükózt, maltózt és szacharózt. Gyakorlatilag nem tartalmaz rostot, zsírt vagy fehérjét. Emellett nyomokban tartalmaz számos vitamint és ásványi anyagot, de sokat kellene megennie ahhoz, hogy megfeleljen a napi követelményeinek. Ahol méz van, ott a bioaktív növényi vegyületek és antioxidánsok tartalma. A sötétebb típusok általában még magasabbak ezekben a vegyületekben, mint a világosabb típusok. A természet egyik legnagyobb természetes gyógyítójaként ismert mézet évezredek óta használják otthoni gyógymódként. A méz nagyhatalmainak kiaknázására még ma is rengeteg lehetőség kínálkozik, a köhögés csillapításától a természetes édesítőszer antioxidáns tulajdonságainak felkarolásáig.

A méz antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megvédhetik a testet a gyulladástól. A gyulladás különféle egészségügyi problémákhoz vezethet, beleértve a szívbetegségeket, a rákot és az autoimmun rendellenességeket. Egy tanulmány felfedezte, hogy a mézben található antioxidánsok kimutathatók a vérplazmában, ami azt mutatja, hogy a méz fogyasztása fokozhatja a szervezet antioxidáns aktivitását. Amennyiben többet tudna meg a termelői méz hatásairól és rendelni szeretne nézzen be az apissima-meheszet.hu weboldalra bővebb információkért.