Mi a vezérműtengely?

A vezérműtengely egy néhány csuklóval ellátott rúd. A dugattyúk a vezérműtengely közelében helyezkednek el és amikor a dugattyúk forognak a vezérműtengely egy bizonyos módon kinyitja és bezárja a motor szelepeket, amikor a vezérműtengely elfordul.

A modern vezérműtengely acélból készül. A múltban nagyon népszerűek voltak az úgynevezett normál vezérműtengelyek, amelyek különálló részekből álltak és amelyek egymáshoz kapcsolódtak. Az ilyen típusú vezérműtengely különféle anyagokból készült, a súly szabályozására, de hamar rájöttek, hogy nem előnyösek. A hibás vezérműtengely súlyos következményekkel járhat, ugyanis fennáll a veszélye a dugattyú károsodásának. A legjobb esetben csak a vezérműszíj sérül meg és ilyenkor elegendő csak ezt a részt kicserélni. A tengely úgy van felszerelve az autóban, hogy probléma nélkül működjön a jármű. Azonban könnyen meg is sérülhet és ilyenkor a sérülés oka lehet hibás anyag vagy túlterhelés is. Minden esetben, de különösen akkor, ha a többi motorrész is sérült, hagyja, hogy egy szakember cserélje ki a vezérműtengelyt. A vezérműtengely cseréjekor óvatosan kell követni a műveletek sorrendjét. Minden szerelőnek óvatosan és kellő odafigyeléssel kell kicserélnie a pótalkatrészt, mivel az öntött alkatrészek sokkal inkább vannak kitéve a sérüléseknek.

Ha más alkatrészekre is szüksége van autójához, keresse fel webáruházunkat. Választékunkban gyújtógyertyák, fékpofa burkolatok, tengelycsonkok, hűtőrendszer fúvóka, főfékhenger, összekötő rudak, légszűrők, tengelykapcsoló csapágy, üzemanyagszűrők, légkondicionáló kompresszor és még sok más eredeti és akciós autóalkatrészek is található. Rendeljen az alaktreszek.hu weboldalon minőségi vezérműtengely autójába és nem fog csalódni sem a minőségben sem pedig az árban!