Miben tudnak segíteni a motivációs könyvek?

Ha a sikert akarjuk prezentálni, akkor a legjobb, ha egy jéghegyet képzelünk el. A jéghegy vízből kiálló csúcsa a siker, a csillogás, a pénz, a beteljesült álmok. Mindenki ide szeretne eljutni. Arról azonban sokan szeretnek megfeledkezni, hogy a jéghegynek van egy alsó, vízben lévő része, amely jóval nagyobb, mint a csúcs.

Motivációs könyvek és előadások során is gyakran előkerül a jéghegy, mint a siker bemutatásának kiváló példája. A jéghegy csúcsát mindenki látja, azonban az alsó, tetemes részt már nem, sőt a legtöbb ember erről nem is akar tudomást venni, pedig ez a rész a lényeg. Itt vannak a nehézségek, a több éves munka, a megoldhatatlannak tűnő problémák és a verítékes munka. Mindezek nélkül nem lehet eljutni a csúcsra. Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a siker nem a kiváltságosok érdeme, bárki érhet el nagy dolgokat az életében. Ehhez viszont kitartásra van szükség, mely tény, hogy nem minden emberben van meg. Ugyanakkor nem lehetetlen fejleszteni ezt a tulajdonságot. A motivációs könyvek ebben nagyon sokat segíthetnek. Neked is lehetőséged van rá, hogy igazán keményen dolgozz és felépítsd a saját jéghegyed!

Azt is érdemes tudni, hogy nem elég jó képességekkel rendelkezni, kitartás nélkül a tehetség sem ér sokat. Ha egy igazán inspiráló élettörténet által szeretnél motiválódni, akkor érdemes elolvasnod Orsó Lajos A kitartás kézzel fogható csodái című könyvét, amelyben saját életéről ír, illetve arról, hogy a kitartás segítségével hogyan tudott egyre inkább előre jutni és végül elérni céljait. Orsó Lajos programozás tanár, mérnök informatikus és nem utolsó sorban sikeres vállalkozó. Ha szeretnéd megrendelni a könyvet, vagy csak bővebb információkra van szükséged, akkor mindenképp érdemes ellátogatnod a kitartas-csodai.hu weboldalra!