Miért érdemes glicin kapszulát fogyasztani?

A glicin létfontosságú aminosav a szervezetben, melyben fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. A glicint a szervezet csak kis mennyiségben képes megtermelni, melynek az az oka, hogy nem esszenciális aminosav. Mivel a szervezet nem képes optimális mennyiségben előállítani, ezért mindenképp külső bevitelre van szükség.

Glicin kapszula szedése nagyon fontos, hiszen a szervezetben ez a második legelterjedtebb aminosav. Megtalálható az enzimekben és fehérjékben, ami azt jelenti, hogy a szervezet szinte minden részén megtalálható és fontos szerepet játszik a szervezet optimális működésében. Őseink sokkal több glicint fogyasztottak, mint a mai, huszonegyedik századi emberek. Elég csak arra gondolni, hogy egykor rengeteg pacalt, körömpörköltet, pacal és kocsonyát fogyasztottak az emberek. Ezek az ételek ma már kevésbé divatosak, sokkal ritkábban kerülnek az asztalra. A szakemberek arra gyanakodnak, hogy az étkezési szokások megváltozásával az aminosavak aránya megváltozott, ennek pedig káros hatásai lehetnek. A glicin pótlás számos előnnyel jár, ez pedig a szakemberek feltételezéseit erősíti meg.

A glicin számos jótékony hatással rendelkezik, viszont nem egyszerű kizárólag étkezéssel bejuttatni a szervezetbe, így nagyon fontos táplálékkiegészítő útján pótolni. A glicin kapszula szedése olyan előnyökkel jár, mint a sovány izomtömeg növelése, a mentális teljesítmény és a memória fokozása. Ezenkívül a glicinnek komoly szerepe van a vércukor stabilizációjában, illetve csökkenti a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét. A glicin a vörösvértestek termelődését is elősegíti, valamint az alvásminőséget is javítja. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a vitaminstore.hu webáruházban!