Mikor lesz kész a műtétet követően az új fogsor?

Általában a mini implantátumok beültetése egyszerűbben elvégezhető, mint a hagyományos fogimplantációs műtét. Ennek nagy előnye, hogy a gyógyulás is sokkal rövidebb idő alatt megy végbe. A műtét után a fogsor két hét alatt elkészül, az implantátumokkal pedig a második-harmadik hónapban össze lehet kapcsolni.

A műtét utáni új fogsorról és annak elkészülési idejéről ezen a linken tudhat meg bővebb információkat! A csont és az implantátum viszonyát illetően két lehetőség van egy sikeres műtétet követően. Az első lehetőség, hogy az implantátumokat azonnal használatba lehet venni, tehát a műfogsort korán rögzíteni lehet, így hamar, a műtétet követően két héten belül elkészül, ezért az implantátumokon biztonsággal rögzíteni lehet. A másik esetben várni kell az implantátum csontosodására, körülbelül két-három hónapot. A műtét után a műfogsor szintén két hét alatt készül el, azonban ekkor még nem rögzül biztosan az implantátumon. A biztos rögzítés két hónap után valósulhat meg. Rögzítésen azt kell érteni, hogy a műfogsor belső felszínén az implantátumok elhelyezkedésének megfelelően kis üregeket alakítanak ki, amikbe speciális gumigyűrűket helyeznek el.

Az implantátum gömbfeje ebbe a puha közegbe süpped bele. Ezzel a módszerrel a fogsor stabilizálható, illetve igénybe vevő terhelés nélkül lehet hagyni, hogy az implantátum csontosodjon. Ezt követően két három hónap elteltével a puha gumi helyett a végleges fém házak beépíthetők. Természetesen az is lényeges, hogy alaposan felszerelt, modern rendelőben történjen a műtét, ahol nagy szakértelemmel rendelkező, szakértő fogorvosok és fogtechnikusok dolgoznak azon, hogy Önnek ragyogó mosolya legyen. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a budapestdental.hu weboldalra!