Luxusélményre vágysz? Válaszd a minőségi, vastag padlószőnyeg melegburkolatot!

A padlószőnyeg levesz a lábadról és igazi luxusélményt visz otthonodba. Ha padlóburkoláson töröd a fejed, érdemes elidőzni egy kicsit a padlószőnyegre való voksolás mellett is.

Az idei évben is népszerű a laminált padló, a parketta és a vinyl padló is. Utóbbi egy modern, gyors megoldás, sokszínű kínálattal, a padlószőnyeg viszont vele ellentétben sokkal barátságosabb, puhább, otthonosabb érzetet kelt a lakásban. Rengeteg választék kapható belőlük. Különböző színek, minták százai között válogathatunk, ha padlószőnyeg vásárlás előtt állunk.

A luxusélmény azonban csak a legjobb minőségű, vastag padlószőnyeg esetében áll fenn. A vékony padlószőnyeg nagyon szép és mutatós is, de kényeztetést inkább a vastag shaggy padlószőnyeg és a velúr padlószőnyeg fog nyújtani. A vékony padlószőnyeg inkább irodába, intézményekbe ajánlott, de ha otthonra szeretnél belőle, akkor válassz a legvastagabb típusokból.

Mivel a padlószőnyeg hosszú távú befektetés és azt nem cseréljük olyan sűrűn, mint a nyírt szőnyeget, ezért még egy érv szól amellett, hogy jó minőséget válasszunk belőle, melyet hosszú évekig elégedetten használunk majd.

A padlószőnyeg előnyei:

  • Lerakása nagyon-nagyon könnyű, gyorsan elvégezhető és nem kell hozzá sok minden.
  • Meleg. A fázósabb egyéneknek igazi mennyország a padlószőnyeg, ami még padlófűtés mellett is használható.
  • Fantasztikusan puha, extra magas komfortérzetet nyújt.
  • Kíméli az ízületeket, a lábainknak jót tesz, igazi kényeztetés mindenkinek. A puha járófelület egészségügyi szempontból igazán optimális.
  • Hőszigetelő és hangszigetelő. Az emeletes házak felső szintjén, főleg ahol gyermekek is élnek, kifejezetten előnyös. Tompítja a lépészajokat és a szoba akusztikája is sokkal jobb padlószőnyeggel. Saját házimozi szoba? Jöhet?
  • A padlószőnyeg jó méretstabil, ami azt jelenti, hogy a hőingadozások hatására sem fog sem zsugorodni, sem pedig megnyúlni. 10-20 évig is ugyanolyan lesz, mint amikor letettük.

Hová ajánlanám a padlószőnyeget?

  • Gyerekszobába, mert a legnagyobb biztonságban játszhatnak a puha, meleg padlón és az eséseket is tompítja.
  • Hálószobába, mert sokkal nagyobb komfortérzetet nyújt, mint ha csak egy ágyelő szőnyeg lenne talpaink alatt, amikor felébredünk és leszállunk az ágyról.
  • Gardróbszobába, ahol sokat közlekedünk mezítláb, igazi kényeztetés.
  • Irodákban, szállodákban, stb., ahol a közületi padlószőnyegek rengeteg pozitív tulajdonsága az ott dolgozóknak is kedvező.

A vastag, puha, luxusérzetet nyújtó padlószőnyeg minden lakásban kapjon helyet és minden család a legnagyobb kényelemben és nyugalomban éljen.