Mikor van értelme a flexibilis gázcső cserének?

Jogos a kérdés, hogy mégis mikor érdemes lecserélni a flexibilis gázcsöveket, hiszen köztudott, hogy azok jóval kisebb élettartammal rendelkeznek, mint a hagyományos csövek.

A flexibilis gázcsövek cseréjéről még több információért klikkeljen ide. A flexibilis csöveket számtalanszor használják a szakemberek is, például a vízszerelés alkalmával, ugyanakkor a gázvezetékként is előszeretettel alkalmazzák. Azonban azt mindenképp ki kell emelnünk, hogy gázvezetékként nagyobb veszélyforrással kell számolni, mint a vízszerelés esetében. Különösen a flexibilis cső élettartama jelent nagy kockázatot, mivel elég rövid idő után elöregednek és ezáltal veszélyessé válnak. A flexibilis gázcsöveket leginkább gázkészülékek beszerelésénél használják, például gáztűzhelyek, gázkazánok, gázcirkók vagy gázbojlerek. Ahogy azt már fentebb említettük, a flexibilis csövek élettartama a gyártástól számítva mindössze 4-5 év, ezért érdemes a csere kapcsán ilyen időintervallumban gondolkodni. Nem sok értelme van a cserét halogatni vagy félvállról venni, mivel idővel apró repedések jelenhetnek meg a csövön, ami növeli a gáz szivárgás esélyét.

Azt javasoljuk, hogy a gázcső bekötését minden esetben bízza szakemberre, mivel egyáltalán nem veszélytelen, sőt mi több életveszélyes lehet egy rosszul bekötött gázcső. A szakember nem csak, hogy beköti a gázcsövet, hanem általában szappanos vízzel vagy szaküzletekben kapható habbal le is ellenőrizni, hogy gázszivárgás állhat-e fenn és ha kell, akkor javítja a hibát. Egy laikus ezt nem tudja ilyen profin megcsinálni. A flexibilis gázcsövek cseréje előbb vagy utóbb sor kerül, de inkább előbb. Bővebb információkért és elérhetőségért látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra.