Milyen fodrászkellékek elengedhetetlenek egy fodrászszalonban?

A fodrászkellékek ma már hatalmas választékban elérhetők, éppen ezért nagyon sokan döntenek úgy, hogy kihasználják az online vásárlás nyújtotta előnyöket. Ebben az esetben viszont ügyelni kell rá, hogy mindenképp megbízható helyről vásároljon!

Fodrászkellék beszerzése esetén mindenképp át kell gondolni, hogy honnan vásárol. Nem mindegy, hogy egy induló fodrászszalonról van szó vagy egy már régóta üzemelő szalonról. Előbbi eseten ugyanis gyakran megszabott költségkeret áll rendelkezésre és ott kell megfogni a költségeket, ahol csak lehet. Ugyanakkor óvva intünk attól, hogy berongyolj az első kínaiba és onnan szerezd be a szükséges eszközöket. A fodrászkellékekre célszerű úgy tekinteni, mint egy befektetésre, amik hosszú időn keresztül jó szolgálatot tesznek. Na, persze, abban az esetben, ha minőségi terméket vásárolsz. Igazán kellemetlen, ha a rossz minőségű ollót ez hónap múlva már cserélni kell, mert alig lehet vele vágni. Ha már az ollónál tartunk, a legfontosabb, hogy kiváló minőségű ötvözött acélból készüljön. Az igazán professzionális eszközöket kézzel kovácsolják.

A hajvágáshoz leggyakrabban használt eszközök a ritkító olló, az egyenes olló és az elektromos hajnyírógép. Az elektromos hajnyírógép esetében a vágáshosszúság módosítható a vágófej cseréjével. A hajformázáshoz olyan eszközök elengedhetetlenek, mint a különféle hajkefék és fésűk, illetve speciális fésűk és a hajszárító. Az ideális hajszárító egy fodrászszalonban legalább ezerhatszáz Watt teljesítménnyel rendelkezik. Emellett a hajfestéshez is szükségesek bizonyos eszközök, mint például a kesztyű, ecset, különféle méretű csatok, edény, hullámos fésű. Bővebb információkat a szepsegcikk.hu webáruházban találsz, ahol a termékeket is megtekintheted!