Milyen jelei vannak, ha komoly baj van az otthoni csapvízzel?

Alapvetően semmi probléma nincs a csapvíz fogyasztással, viszont bizonyos esetekben problémás lehet. Olykor a szűrt víz is tisztátalannak tűnhet. Nem érdemes paranoiásnak lenni, azonban bizonyos jelekkel nem árt tisztában lenni, hogy biztosan tudja, ha valami nem stimmel az ivóvízzel.

A problémás otthoni csapvíz kapcsán itt olvashat bővebben! Az egyik leggyakoribb probléma a csapvíz kapcsán, hogy a csapvíznek furcsa, fémes íze van. Olykor ehhez a fémes ízhez elszíneződés is tartozik. Nem meglepő módon ebben a vízben fém van, aminek oka, hogy cink, mangán vagy vas rakódott le benne. Ez a probléma általában a víztisztítást követően jön létre a szállítócsövekről. Olykor a csapvíz furcsa szagot áraszt. A jól kezelt csapvíz sosem szagos, ha mégis, akkor az azt jelenti, hogy valami olyan dolog került bele, aminek nagyon nem ott lenne a helye. A különféle vízszennyeződések különféle szagokkal járnak. Ezeket a vizeket sem ajánljuk fogyasztásra. Az sem túl bizalom gerjesztő, ha a csapvíz különféle barna vagy narancssárga színű foltokat hagy maga után.

Ha a csap mögött krétás maradékot talál, akkor az nagy valószínűséggel a kemény víz jele, ugyanis a krétás maradék magnézium és kalcium. Érdemes a vízlágyítót leellenőrizni. Az egyik legegyszerűbb módja, hogy ellenőrizze a csapvízet, ha egy pohárba kitörlti a vizet. Ha a csapvíz zavaros vagy tejes jellegű, akkor nem szabad meginni, inkább várjon pár percet, hogy lássa kitisztul-e rövid időn belül a víz vagy megmarad a zavarosság.  Elképzelhető, hogy a zavaros víz arra utal, hogy túl kemény a víz. Bővebb információkért, azt javasoljuk, hogy látogasson el a gazszerelo-budapesten.hu weboldalra, ahol bővebben tájékozódhat a csapvíz kapcsán!