Mit érdemes tudni a lábazati vakolat kapcsán?

Az épület lábazata meglehetősen mostoha szerepben tetszeleg, ugyanis sokan húzzák-halasztják a munka elvégzését, mivel nincs annyira szem előtt, így ráér a munka. Funkcióját tekintve sem tartják sokra, ami hiba, hiszen hozzájárul a hőszigeteléshez és az épület tartásában is nagy szerepe van. Lábazati vakolat nélkül pedig nem éppen szép a végeredmény.

Lábazati vakolat felvitele során számos tényezőt figyelembe kell venni. Azt talán mondani sem kell, hogy rendkívül fontos, hogy minőségi anyagokkal dolgozzunk. Ezen nem érdemes spórolni, mert meg fog látszani a végeredményen, továbbá az eredmény sem lesz tartós. Nem szabad elfelejteni, hogy a lábazati vakolat komoly terhelésnek van kitéve, így fontos figyelmet fordítani rá. Télen-nyáron, gyakorlatilag egész évben szélsőséges természeti tényezőknek kell ellen állnia. A szükséges anyagokat célszerű egyszerre megrendelni a kellő mennyiségben. Ha nem így teszünk, akkor fennáll az esélye, hogy a két különböző időben gyártott vakolat színárnyalatában különbségek lesznek, mely akár igazán feltűnő is lehet.

A lábazati vakolat rendkívül apró ásványi szemcsékből áll, melyet úgy bányásznak a szakemberek, ezért néha világosabb, néha pedig sötétebb árnyalatú vakolat lesz a végeredmény. Jól meg kell gondolni, hogy szakember segítségét kérjük vagy mi magunk esünk neki a munkának, ugyanis a munkát nem lehet félbehagyni, legalább az egyik sarokig el kell jutni mielőtt megállnánk. Ha a vakolat nem folyamatosan kerül fel a lábazatra, akkor az egységes száradás sem valósulhat meg, ami a későbbiekben jól látható lesz. Ez pedig egyáltalán nem esztétikus. Szintén érdemes tudni, hogy a friss vakolatot nem érheti csapadék, így jól kell megválasztani a munka időpontját. Bővebb információkat a hoszigetelesjoaron.hu webáruházban talál!