Mit lehet tenni a derékfájdalom kezelése mellett?

A derékfájdalom az a diszkomfort érzet, amely a farredő és az alsó bordaív közti részen jelentkezik. Többféle típusa is lehet a derékfájdalomnak, illetve a fájdalom megjelenésének okai is változatosak lehetnek. Azonban egy biztos, a fájdalmat mindenképp enyhíteni kell.

Derékfájdalom kezelése kapcsán azt is tudni kell, hogy mi a kialakulás oka. Gyakran a mindennapi életben keresendő a probléma forrása, például ülőmunka esetén. A helytelen testtartás, a gyengeizomzatú, túlterhelt gerinc, a munkavégzés közbeni helytelen ülő pozíció egyaránt okozhatnak derékfájdalmat. Ezenkívül fennálló gerincbetegség elhanyagolása, porckorongsérv, fokozott ágyéki görbület, idegbecsípődés is állhat a probléma hátterében. A diszkomfort érzet fennállásának ideje alapján három csoportba sorolható a derékfájdalom. Ha kevesebb, mint egy hónapja áll fenn a probléma, akkor akut, két-három hónapos gond esetén szubakut derékfájdalomról beszélhetünk. A panasz krónikus vagy kiújuló abban az esetben, ha több, mint három hónapja állnak fenn a panaszok.

A fájdalom enyhítésére mindenképp szükség van, annak érdekében, hogy az életminőségben ne következzen be lényeges romlás. Erre a legmegfelelőbb készítmény a Dolixir, mivel spray formátumának köszönhetőn étkezésektől függetlenül alkalmazható. A készítmény kizárólag egészséges hatóanyagokat tartalmaz, így mentes minden olyan összetevőtől, mint az alkohol, tartósítószer vagy szintetikus illatanyagok. Ellenben olyan összetevők találhatók meg benne, mint vadgesztenye, rozmaring, gyömbér, MSM, kollagén és levendula. Ha szeretne bővebb információkat megtudni a Dolixir kapcsán, esetleg rendelne, akkor érdemes ellátogatni a dolixir.hu weboldalra, ahol minden fontos információ megtalálható egy helyen!