Mitől lesz zöldebb a kerted a szomszédétól?

Ha a szomszéd kertje mindig zöldebb, ideje véget vetni ennek. Légy Te is büszke a kertedre! Zöld műfű segítségével biztos, hogy páratlan szépségű kert és udvar birtokosa lehetsz.

Biztonságos és környezetbarát műfű a kertekbe és máshova is.

Tökéletessé és gondozásmentessé teszi birtokod. Általa olyan kerted, udvarod, teraszod, vagy beltéri dekorációd lesz, amiről álmodtál. De hogy eloszlassak minden kétséget a zöld műfű előnyei felől, el kell olvasnod a cikket.

A zöld műfű előnyei számtalan helyen bizonyítottak már. Sportpályák, focipályák, teniszpályák, óvodák, iskolák udvara, családi házak kertje és terasza, éttermek, kiállító sátrak és még rengeteg terület van, ahol a zöld műfű befutott. Azonban vannak, akik sajnos még mindig félnek tőle, pedig a műfű nem ártalmas sem az egészségre, sem a környezetre. Viszont mára szerencsére olyan előrelépés történt a műfű gyártás során, ami miatt egyáltalán nem ördögtől való a használata.

A modern műfüvek biztonságosak, megfelelnek a legmagasabb minőségbiztosítási követelményeknek. Így az óvodák és az iskolák is garantáltan gond nélkül használhatják. Míg a régebbi műfű gyártáshoz gumi granulátum kellett, hogy kitöltsék a műfű szálak közötti teret és az megálljon, ne lapuljon le, mára ez az anyag már nem kell az élethű látványhoz. Az áttörés 2008-tól kezdődött, amikor is kifejlesztették és beépítették a göndörödő fűszálakat az egyenesek közé. Ennek hála, a gumi granulátum már nem kellett a műfű telepítéshez, ezért biztonságossá vált a kertek, a parkok, a belterek és számtalan terület megszépítéséhez.

Milyen anyagból készül a műfű?

3 alapvető műfű alapanyag van használatban:

  • polietilén
  • polipropilén
  • poliamid

Ezek mindegyike biztonságos, azonban a polietilén műfű a leggyakrabban ajánlott szép, természetes hatású zöld műfű. A műfüvek biztonságosságát szigorú követelmények garantálják. A műfű gyártás folyamatos ellenőrzés mellett történik, s csak akkor kerülhet forgalomba egy műfű tekercs, ha minden megfelelően zajlott.

Az első műfű 1965-ben, az USA-ban gurult le a gyártósorról. Mára azonban olyan evolúción ment keresztül a gyártási folyamat, ami új generációs műfüveket eredményezett. Így lett a műfű gyerekbarát, állatbarát és így vált a családi házak szeretett burkolatává. Sőt, a műfű árak mindenki számára megfizethetőek, ha például csak az erkélyt szeretnénk egész évben zöldnek látni, egy darabka műfű széppé teszi környezetünket.

A modern műfű nem lesz szemete a bolygónak, mert 100%-ban újrahasznosítható.