Az elektromos fűtési rendszerek előnyei

Sokáig a gázt tartották a legolcsóbb fűtési módnak. Végül is ez a leggyakoribb fűtési forma az otthonokban, évente körülbelül 8 millió gázkazánt adnak el mindenhol. Lassan viszont a gázfűtés helyét kezdi átvenni az elektromos fűtés.

Megnézheti a részleteket itt a gazszerelo-futesszerelo.hu weboldalon, tehát kattintson ide még ma és megtekintheti az elektromos rendszerek minden részletét. A gázrendszer egyetlen kazánból áll, amely felmelegíti a vizet, majd csövön keresztül a radiátorokhoz szállítja az egész ingatlanban. Meleg vizet is biztosít a konyhába és a fürdőszobába egyaránt. Az évek során a gázrendszerek nagyrészt változatlanok maradtak, kis fejlődéssel. Az elektromos fűtés azonban energiahatékony alternatívává fejlődött, a régi tárolós fűtőtestek minden előnyével, de minden hátrány nélkül. Az elektromos fűtés hihetetlenül sokoldalú, mivel levegő- és víztermékekhez egyaránt használható. Ezen túlmenően, mivel az EU háztartásaiban felhasznált energia 64,7%-át fűtésre fordítják, minden eddiginél fontosabb, hogy ügyfele fűtési megoldása energiahatékony legyen. Itt jön be az elektromosság. Az elektromos fűtés legújabb fejlesztései hatékony és gyors alkatrészeket, új, innovatív hőelemeket és lenyűgöző, korszerű programozást tartalmaznak.

Az elektromos fűtési rendszerek telepítése egyszerűbb és olcsóbb, mint a gáz-központi fűtés, amelyhez csövek, szellőzők és csatornák szükségesek. Nem igényelnek égéstermék- vagy csővezetéket, így nincsenek korlátozások az épület elrendezésére vagy kialakítására vonatkozóan. Nincsenek tervezési problémák sem. Az elektromos áramkörhöz való egyszerű csatlakoztatás elegendő, így az új építésű ingatlanoknál ez azt jelenti, hogy a második javítási kábelezési szakaszban be lehet kapcsolódni. A gázrendszer kiépítése nagy munka, és több hétig is eltarthat. Amennyiben bővebben szeretne olvasni az elektromos fűtési rendszerekről keresse fel a gazszerelo-futesszerelo.hu weboldalt.