Névnap naptár online

A régi hagyományos magyar neveket egyre jobban felváltják a modernebb idegen eredetű keresztnevek. A névnap ünneplése Magyarországon még megtartotta hagyományát, ám a világon már sok nép elhatárolódik ettől a szokástól.

Mai névnap napra pontosan megtalálható gyorsan és egyszerűen a www.mai-nevnap.hu weboldalára kattintva. Ha egy konkrét név után keresünk, hogy mikor is kell felköszöntenünk a családtagjainkat vagy a barátainkat, akkor nincs más teendőnk, mint, hogy a névkeresőben kikeresni. Ezzel a funkcióval nem csak a névnapot találhatjuk meg, de a keresett név jelentését is megtudhatjuk. A névnap ünneplése Magyarországon hagyománynak számít, de nem olyan jelentős, mint egy születésnap. A régi magyar nevek mára más lassan divatját múltak, de ezek a nevek sok esetben egy történet hordoztak, vagy egy eseményhez kötődtek. A Sándor, József, Benedek a tavasz és a meleg idő hírnökei. Egymás után ünnepeljük a három névnapot, március 18-19 és 20.-án. Az Istvánokat szintén mindenki tudja, hogy mikor kell köszönteni, hiszen egyik legnagyobb magyar ünnep kötődik a nevükhez és augusztus 20.-án köszöntjük őket.

A nemzetközi nőnap alkalmából, március 8.-án a Zoltánokat is illik felköszönteni a Hölgyek mellett. Ezek a magyar nevek, mindenki tudatában ott vannak. Ellenben a mai modernebb nevek, sokszor kimennek a fejünkből és nem is tudjuk, mikor ünneplik a névnapjukat, de ebben nyújt segítséget a honlapunk. Sok kellemetlenséget elkerülhetünk azzal, hogy naprakész információval rendelkezünk, hogy melyik napokon kik ünnepelik a névnapjukat. A honlap gyors és könnyű kezelése mellett, elég csak rákattintanunk és máris a kezdőlapon megtekinthetjük, hogy milyen nap van és, hogy éppen van-e az ismeretségi körünkben olyan névvel rendelkező, akit illene felköszönteni figyelmesség szempontjából.