Orr plasztika előtt – merjem vagy ne merjem?

A mai világban, ha valaki elégedetlen valamely testrészével, egész egyszerűen csak fel kell keresnie egy plasztikai sebész szakorvost és a segítségével kedvére átalakíthatja testét. Sztárok esetében láthatjuk, hogy némelyikük teljesen átszabja testét és ezáltal teljesen megváltozik kinézete. Természetesen az emberek nagy része nem szeretne ilyen volumenű változáson átesni, inkább csak egy – egy testrészét szabná át.

Orr plasztika esetén, általában az illető már hosszú ideje elégedetlen kinézetével. Mivel az arcon ez az egyik legszembeötlőbb testrész, nehéz elrejteni mások szeme elől, ha eltér az átlagostól. Ez komolyabb esetekben önértékelési zavarokhoz vagy egyéb pszichés betegségekhez vezethet. Más esetekben is előfordulhat, hogy valaki a beavatkozás mellett dönt, például, ha az orr funkcionalitását tekintve rendellenesen működik, esetleg problémás az orron keresztül való levegővétel. Ahogy minden műtét esetén, úgy az orr plasztikát tekintve is fontos, hogy körültekintően válasszon plasztikai sebész szakorvost. Bátran kérjen az orvostól képeket korábbi munkáiról, valamint tegye fel neki nyugodtan a felmerülő kérdéseit, beszéljen neki aggályairól, ha vannak ilyenek.

Sokan a lehetséges szövődmények miatt nem mernek belevágni a műtétekbe, vagy igyekeznek olyan orvost keresni, akivel kockázat mentesen tudja elvégeztetni a műtétet. A rossz hír, hogy ilyen nem létezik. Nincs olyan orvos, aki garantálni tudná, hogy a műtét szövődménymentes lesz. Mivel mindannyian mások vagyunk a testünk másként reagálhat a műtétre. Ez pedig előre kiszámíthatatlan, így a kockázat mindig ott van. Viszont hála az orvostudomány fejlődésének, ma már a kialakuló szövődményekre is gyorsan tudnak reagálni, valamint a kockázatok sem túl gyakoriak.