Peugeot 307 ablakemelő kapcsoló jó áron!

Az elektromos ablakemelők olyan autóablakok, amelyeket egy gomb vagy kapcsoló megnyomásával lehet felemelni és leengedni, nem pedig a hajtókar használatával. Peugeot 307 autókhoz is kaphat ilyen alkatrészt.

Peugeot 307 ablakemelő kapcsoló alacsony áron vár minden kedves érdeklődőt az alkatreszek.hu weboldalon, tehát mindenképpen nézzen be ide ha önt is érdekelné ez az alkatrész. Az elektromos ablakemelők általában nem működnek, ha az autó nem jár. Ez elsősorban biztonsági funkció. Egyszerű dolog lenne, ha az elektromos ablakemelőket lekapcsolt gyújtás mellett is működtetnék, ugyanakkor az autó ellopását is sokkal könnyebbé tenné. Egyes rendszerek azt a kompromisszumot kínálják, hogy az ablakokat addig hagyják áram alatt, amíg ki nem nyitják az utasoldali ajtót, és ekkor az ablak áramellátása megszűnik. A hidraulikus hajtásrendszerek nyugalmi állapotban is le tudták engedni az ablakokat, mivel a hidraulikus rendszer nyomása csupán az ablak leengedésére szolgált. Az ablakok megemeléséhez elektromos működtetésű szivattyúra volt szükség a megfelelő henger működéséhez és nyomás bevezetéséhez. Ezekben a rendszerekben minden egyes hengerhez nyomóvezetékre volt szükség (az ajtókban, valamint bizonyos autókon az elektromos üléshez és az elektromosan működtetett kabrió tetejéhez). A bonyolultság miatt a rendszerből folyadék is szivároghat.

Sok modern autó rendelkezik késleltetési funkcióval, amelyet először a Cadillac vezetett be az 1980-as években.  Ez lehetővé teszi az ablakok és néhány egyéb tartozék működését a motor leállítása után körülbelül tíz percig. Egy másik funkció az „express-down” ablak, amely lehetővé teszi az ablak teljes leengedését a kapcsoló egyetlen érintésével, szemben a kapcsoló lenyomásával, amíg az ablak le nem húzódik. Amennyiben többet tudna meg kattintson az alkatreszek.hu-ra.