Tippek, ha eltömődne a kád lefolyó csöve

A kádat napi rendszerességgel használjuk, így nem csoda, hogy a haj, szőr, tusfürdő és egyéb a lefolyóban eltűnő dolgok egyszer csak dugulást okoznak. Azonban nem kell kétségbeesni, van megoldás.

A lefolyó csövének eldugulásáról többet olvashat itt tud többet olvasni. Dugulás esetén nem kell rögtön kétségbeesni, mivel egy-két dolgot mi is megtehetünk, hogy megoldjuk a problémát. Legtöbb esetben a kád lefolyórendszere általában szőr, haj, tusfürdő, és hajbalzsam kombinációja miatt dugul el. A legrosszabb, amit tehet, hogy dugulás szétszereli a lefolyót, mivel ezzel még nagyobb károkat okozhat, amit csak vízvezetékszerelő tud majd helyre hozni, ráadásul komoly költséget is csinál saját magának. Ha van rá lehetőség próbálja meg kiszedegetni a hajszálakat és szőrszálakat. Meglehet, hogy a dugulás ezzel megszűnik. Azonban, ha nem, akkor viszont eljött az ideje pumpát ragadni és szó szerint kézbe venni a dolgokat.

Ha a dugulás a kitartó pumpálás ellenére sem szűnik meg, akkor nincs mit tenni, kénytelen lesz szakember segítségét kérni. Felújítás vagy új lakás esetén az is előfordulhat, hogy építőanyagok, például cement, festék kerül a lefolyóba, ekkor szintén szakértőre lesz szükség, a jövőben pedig ügyelni kell a lefolyó tisztítására, lefolyótisztító segítségével. Ha viszont ódzkodik a drága és veszélyes tisztítószereket használatától, akkor érdemes nagyanyáink házi praktikáit alkalmazni, melyek segítségével tökéletesen lehet tisztítani a lefolyót. Nem is gondolnánk, de ilyen például a kóla, ami a benne található foszforsav által oldja fel kiválóan a szennyeződéseket. Ezenkívül érdemes beszerezni egy csőgörényt, mivel a kisebb dugulások ellen tökéletesen beválik. Arra, azonban érdemes ügyelni, hogy ne a silány 1-2 ezer forintosok közül válasszunk.