Válassza a legjobb görkorcsolyát a gyermeke számára

A korának és méretének megfelelő görkorcsolya nélkül ez a sport szenvedés lesz gyermeke számára és nem fog sokáig tartani, amíg lemond egy ennyire szórakoztató és az egészsége számára egyaránt előnyös sportról. A görkorcsolyával való séta egy családi tevékenység lehet, azonban hogy ez lehetséges legyen, a csöppségnek képesnek kell lennie tartani az iramot a szüleivel, amikor kimennek egy sétára a parkba, természetesen mind görkorcsolyával.

Vásároljon minőségi görkorcsolyát

Mind tudjuk, hogy egy gyermek nagyon gyorsan növekszik, és a cipő, amely ebben a hónapban tökéletesen illik, valószínűleg már nem lesz jó a következő hónapban, ez azonban nem jelenti azt, hogy egy olcsó görkorcsolyát kell választania. Inkább gyűjtse meg a pénzét és vásároljon a gyermekének minőségi görkorcsolyát. Egy nagyon fontos szempont, válasszon állítható görkorcsolyát, majd miután megnőtt, eladhatja és vásárolhat újat a méretének megfelelően.

A gyerekeknek kényelemre, támaszra a lábaknál és mozgásszabadságra van szükségük, ugyanúgy mint a felnőtteknek. Ezért rendkívül nehéz jó görkorcsolyát vásárolni gyermekek számára.

Választási szempontok

Melyek a szempontok amelyeket szem előtt kell tartani amikor görkorcsolyát szeretnénk vásárolni a gyermekek számára? Íme melyek ezek!

Méret

Tekintettel arra, hogy növésben vannak, a gyermekek számára állítható görkorcsolyák javasoltak, olyan modellek, amelyek cipő része legalább 2 számmal nagyobbítható az aktuális méreténél. Így amint a lábuk növekszik, a cipő része is hosszabbítható.

A cipő rész rögzítése

A cipő résznek a lábhoz mindig jól rögzítve kell lennie, tehát olyan görkorcsolyát keres, amely a következő 3 rögzítőszerkezettel rendelkezik: csatt (1) fent, a boka fölött, tépőzár (vagy ismét csatt) a boka körül (2) és fűző (3).

Abban a pillanatban amikor nincs jól megszorítva a görkorcsolya, a boka már nem rendelkezik a cipő rész támaszával. A láb hibás elhelyezkedése miatt sérülésre kerülhet sor. Ha a cipő rész szorosan van a lábra rögzítve, a lábat középen kell tartania a sín felett.

A kerekek

A piacon olyan görkorcsolyák találhatóak gyermekek számára, amelyek PVC kerekekkel vannak ellátva, azonban nem rendelkeznek jó tapadással és nagyon könnyen csúsznak oldalra, növelve a bizonytalanságot. Ezek a görkorcsolyák nem teszik lehetővé a gördülést! Nagyon sok mozdulatnak először szabadon való gördülésre van szüksége egy ideig. A fékezés nem tanulható meg, ha először nem lehet felgyorsulni.

Hogyan tesztelheti, hogy a görkori jól gördüljön? A keréknek legalább 3 másodpercig kell forognia, ha kézzel gyorsan megpörgeti, majd szabadon engedi. Ha hamarabb megáll, azt jelenti, hogy bármit is tenne a gyerek, akármennyire jó technikával rendelkezne, ez a görkorcsolya nem fog gördülni. Sok szülő úgy gondolja, hogy ezek a görkorcsolyák jobbak a gyerekek számára, mert így nem gyorsulnak nagyon fel, azonban rossz hatással lesznek a gyermek fejlődésére és biztonságára, mivel nem teszik lehetővé hogy megtanuljanak fékezni rajtuk.

Ahhoz hogy a kerekek minőségét tesztelje, használja a körmét. Nyomja meg a kereket a körmével. Ha behatol a kerékbe, és gumi érzését kelti, akkor rendben van. Ha azonban a felülete kemény, mint a műanyag, ne vásároljon ilyen görkorcsolyát!