Trendi szürke szőnyeg – a modern lakberendezés briliáns alkotóeleme!

Az utóbbi években igencsak megugrott az újépítésű házak, lakások száma. A lakberendezési stílus velünk együtt halad és változik. Trendek jönnek-mennek, a változás ebben az esetben is örök.

A szürke szín töretlen sikert arat, ami nem véletlen. Nagyon jó semleges szín, sokoldalúan kihasználható lakásunk minden területén. Alkalmazhatjuk a falon, a bútoroknál, a textíliáknál, a szőnyegeknél, a padlóburkolásnál, stb. A szürke, kékkel kombinálva hideg hatást kelt, a sárgával pedig meleget. Egy helyiségen belül használhatjuk a szürke több árnyalatát is.

Képzeljünk el egy nappalit. Ha a falakat szürkére festjük, nagyon szép ezüstösen csillogó tapéta dekorcsíkokkal megtörhetjük, feldobhatjuk a hangulatát. A mennyezet lehet fehér színű, ez a három szín már eleve jól illenek egymáshoz. Egy hatalmas sötétszürke shaggy szőnyeg a nappali közepén igazán impozáns látványt nyújt. Mindenképpen egészítsük ki ezeket a hideg színeket meleg árnyalattal is. A sárga, a barna és zöld színek kiválóak erre a célra a szürkéhez. Sötétszürke fal, sárga kanapéval, vagy egy barna bőr kanapéval tökéletesen mutat. De elegáns például egy ilyen szürke szőnyeg a folyosóra is, ha a fal színe vanília árnyalatú. Egy szürke szőnyeggel sosem tudunk nagy bakit véteni. Mindenhová szépen beilleszthetjük, legyen az bármilyen típusú.

Dolgozószobába a shaggy szőnyeg helyett válasszunk szizál szürke szőnyeget. Könnyebben tisztítható és nem kényes. Mégis hangulatosabb és barátságosabb egy olyan helyiség, ahol szőnyeg van.

Elegáns konyhát tervezel? Válassz fehér színű csempét, ezt könnyen letörölheted majd. Mégiscsak a konyháról beszélünk, amit tisztán is kell tudni tartani. A csempéről pedig bármilyen szennyeződést letörölhetsz. A fehér színt törd meg egy szürke szőnyeggel a konyhában is. Egy szürke konyhai szőnyeg nagyon praktikus és hálás lesz, ha mellette döntünk. A szürke és a fehér letisztult színek, elegáns összképet varázsolhatunk vele otthonunkban.

Egy otthont megtervezni nagyon izgalmas feladat. Kísérlet a színekkel, a formákkal, az anyagokkal. Vágj bele és újítsd fel otthonod stílusos, szürke színű kiegészítőkkel.