Van rá esély, hogy ütközés során a légzsák nem nyílik ki?

Az autóban ülve nem csupán az a fontos, hogy eljussunk egyik pontból a másikba, hanem az is, hogy mindez épségben történjen. Ehhez számos vezetést segítő eszköz hozzájárul a gépjárműben. Ha az ütközés elkerülhetetlen, akkor az egyik biztonságtechnikai eszköz, mely hozzájárul épségünkhöz, az a légzsák.

A légzsák működése kapcsán ide kattintva tudhat meg bővebb információkat! Az autóvezetés fokozott figyelmet igényel. Ha nem figyel oda, akkor könnyen balesetveszélyes helyzetben találhatja magát. Azonban sajnos a legnagyobb odafigyelés mellett is előfordulhat, hogy más sofőr hibájából következik be baleset. A biztonság növelése érdekében fontos komolyan venni a hatóság figyelmeztetését és minden esetben használni a biztonsági övet. A gépjárművek egyre masszívabb karosszériája egyre masszívabb karosszériája szintén hozzájárul a biztonsághoz. A harmadik biztonsági tényező, melyben bízni lehet az a légzsák, mely a másodperc törtrésze alatt felfúvódva megakadályozza, hogy az utasok komolyabban megsérüljenek. A rendszer azt is figyeli hányan ülnek az autóban, tehát feleslegesen nem nyílik ki, az anyósülés felőli légzsák, ha csak a sofőr ül a gépjárműben.

Olykor lehet olyan híreket hallani, miszerint egy ütközés során nem nyíltak ki a légzsákok. Ennek több oka is lehet. Azt érdemes tudni, hogy kisebb koccanás esetén a légzsák nem nyílik ki, mivel több kárt okozna, mint hasznot. A légzsák elektronikai berendezés, így, ha a kinyílásáért felelős egységek meghibásodnak, akkor van rá esély, hogy nem nyílik ki baj esetén. Ez ritkán fordul elő, azonban van rá esély, például használt autók esetében. Ha biztosra szeretne menni, akkor az autószerelőnél szükséges kérni az ellenőrzést, aki műszerrel végzi el a munkálatokat. Használt autó vásárlása előtt különösen elővigyázatosnak kell lenni.