Vásároljon minőségi lengéscsillapítót olcsón!

A KA Bosch Car Szervizben a lengéscsillapító mérésnek köszönhetően megbizonyosodhat az alkatrész állapotáról, illetve arról, hogy szüksége van-e a cserére. A ka-alkatreszek.hu webáruházban minőségi Monroe és Kyb lengéscsillapítókat tud vásárolni kedvezményes árakon!

Lengéscsillapító az autóban a kerékfelfüggesztés és a karosszéria között található. A gyártók jellemzően a hidraulikus teleszkópos változatokat szokták alkalmazni, amik úgy néznek ki, mint egy henger, amiben dolgozik egy dugattyú, ami a szelepeken vagy furatokon átpréseli az olajat. Minden autóban tengelyenként két lengéscsillapító, összesen négy dolgozik. Ugyanakkor léteznek ikercsöves kialakítások is. Abban az esetben, ha a kétcsöves konstrukció áll fenn, akkor a tengelyhez erősítik a külső és a belső csövet is, valamint a dugattyút pedig a védőburkolattal a karosszériához erősitik. A belső cső szolgál munkatérként, a kiegyenlítő tér pedig a két cső közt lévő rész. Ha csak egycsöves konstrukcióról van szó, akkor a gyártók nem alkalmaznak külön kiegyenlítő teret, hanem a nitrogéngázt használnak, amit a kenőanyagtól a mozgó dugattyú különít el.

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy sokkal jobb döntés gázol lengéscsillapítót választani az olajos helyett. Ugyanakkor az átlagos, hétköznapi használatot tekintve az ár és a teljesítmény kapcsán nincs számottevő különbség a két típus között. Az olajos és gázos lengéscsillapítók nagyon hasonlóan működnek. A különbség köztük, hogy a gázos lengéscsillapítókban a gyártók kialakítanak egy gázteret, amit alacsony nyomású nitrogénnel töltenek fel. Bármilyen típusú lengéscsillapítót szeretne vásárolni, azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba, ahol meg tudja tekinteni a széleskörű kínálatot!