Végbélviszketés kezelése egyszerűen és fájdalommentesen megoldható

A végbélviszketés gyakori állapot. A végbélnyíláson vagy annak környékén elhelyezkedő viszketés gyakran intenzív, és erős vakarási kényszerrel járhat. Az anális viszketést kínosnak és kellemetlennek találhatja, éppen ezért kell kezelni.

Végbélviszketés kezelése egyszerűen és fájdalommentesen megoldható ezért keressen fel minket a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon, és itt mindent megtudhat a végbélviszketésről, a kezelésről és szakorvosainktól már akár ma időpontot kérhet kezelésre. A végbélviszketést pruritus ani-nak is hívják, és a viszketésnek számos lehetséges oka lehet, például bőrproblémák, aranyér és túl sok, vagy túl kevés mosás. Ha az anális viszketés tartós, beszéljen szakorvosainkkal. Megfelelő kezeléssel és önellátással a legtöbb ember teljes mértékben megkönnyebbül az anális viszketéstől. A végbélviszketés bőrpírrel, égéssel és fájdalommal járhat. A viszketés és az irritáció az okától függően átmeneti vagy tartósabb lehet.

A legtöbb végbélviszketés nem igényel orvosi kezelést. Keresse fel viszont szakorvosainkat, ha: Az anális viszketés súlyos vagy tartós, végbélvérzése van, vagy ha a terület fertőzöttnek tűnik, és nem tudja kitalálni, mi okozza a tartós viszketést. A tartós végbélviszketés a bőr állapotához is kapcsolódhat vagy más egészségügyi probléma lehet a hátterében, amely orvosi kezelést igényel. Amennyiben több információt és bővebb leírást olvasna a végbélviszketésről, itt az ideje fellátogatni weboldalunkat a belvarosiorvosicentrum.hu-t és itt mindent megtudhat erről az állapotról, valamint felveheti velünk a kapcsolatot, hogy időpontot kérjen végbélviszketés kezelésre. A végbélviszketés nem komoly probléma, de ha sokáig halogatja, és valami súlyosabb áll a hátterében, akkor jobb inkább elmenni egy vizsgálatra.