A duguláselhárítás igénye kültéren is felütheti fejét!

Ahogyan sokszor otthonunkban bosszant a dugulás, úgy sajnos az kialakulhat a kültéren is, legalább annyi kellemetlenséget okozva. Érdemes tehát megismerni a kültéri dugulásokat, hiszen ha ismerjük a baj forrását, akkor aztán azt sokkal könnyebb lesz elkerülni is.

A kültéri duguláselhárítás számos módja ismeretes, ha profikat választ a megoldás érdekében. A csapadék elvezető rendszerek, a kerti folyók, az aknák, valamint az udvar összefolyók esetében a dugulást a belemosódó por, az oda kerülő sóder és sár, vagy az el nem takarított a falevelek és apróbb faágak okozzák a legtöbb esetben. Az ilyen jellegű dugulás elkerülése érdekében a megfelelő fedelek és rácsok helyes használata segíthet a duguláselhárítás megelőzésében.

A kültéri duguláselhárítás másik oka sokszor a gyökérzet. A nagyra növő, ezáltal pedig jelentős gyökérzetet növesztő fák csatorna nyomvonalra ültetése tehát sok baj forrása lehet, ezért érdemes többször is jól átgondolni a fák ültetésének a pontos helyét, hogy a későbbiekben biztosan ne legyen gondod ezzel.

A duguláselhárítás azon ingatlanok esetében is szükséges lehet, ahol nincs közmű csatorna bekötés, mivel az udvari emésztők és szennyvíztartályok is okozhatnak gondot, ha például ezek szintjének  rendszeres ellenőrzése elmarad.