A hideg idő beköszöntével a rágcsálók is megjelennek

A patkányok és az egér növényevők, azonban ennek ellenére komoly károkat képesek okozni a háztartáson belül, mivel szinte mindent megrágnak válogatás nélkül. A rágcsálók nem csupán az istállóban, padláson vagy pincében jelennek meg, hanem sajnos a házon belül is.

Rágcsáló fajták úgy, mint az egér és a patkány komoly károkat képesek okozni, ezért, ha felfedezi ezeknek a kártevőknek a nyomait a házban vagy a ház körül, akkor mindenképp fel kell lépni ellenük. A rágcsálók növényevők, így sokan nem értik, hogy mégis, hogy lehet az, hogy mindent megrágnak ezek a kártevők. Nos, ez azért van, mert a rágcsálók metszőfoga gyökér nélküli, így folyamatos növekedésben van, tehát koptatni kell. Ennek legegyszerűbb módja, ha az állat minden útjába akadó dolgot megrág. Legyen az csomagolópapír, textília, papír, doboz, szövetülés vagy akár elektronikai vezeték, a rágcsálók számára ez nem jelent problémát, mindent megrágnak. A vezetékek megrágása azért jelent nagy problémát, mert akár elektromos tűz is kialakulhat. A rengeteg kár mellett a kártevők által terjesztett betegségek is komoly problémát jelentenek.

További rossz hír, hogy az olyan rágcsálók, mint az egér és a patkány nagyon gyorsan szaporodnak. Ha megfelelő, nyugodt búvóhely áll rendelkezésre és elegendő táplálék, akkor tavaszra akár három generáció is felnevelkedhet, ami 50-70 utódot jelent. Így már egyértelmű, hogy miért olyan nagy probléma, ha a rágcsálóknak siker befészkelniük magukat a házba. Még az sem kizárt, hogy egy teljes invázióval kell szembesülni. Annak érdekében, hogy a patkány vagy egér elegendő táplálékhoz jusson, gyakorlatilag mindent képes megrágni. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni a témában, akkor célszerű ellátogatni a sunikft.hu webáruházba, ahol mindent megtalál egy helyen!