Tipikus hibák a duguláselhárítás során

Amikor ráeszmélünk, hogy dugulás történt, akkor jellemzően a jól bevált, házi módszereket vetjük be először. Gyakran akkor sem akarunk szerelőt hívni, amikor egyértelmű, hogy nagy a baj. Vannak valóban hatásos módszerek, azonban vannak olyan hibák is, melyeket szinte mindenki elkövet. Jobb ezeket mellőzni a duguláselhárítás során!

A duguláselhárítás tipikus hibái kapcsán itt olvashat bővebb információkat! Amikor észleljük a dugulást, akkor sokan csőgörényt vagy pumpát ragadunk. Ez egy hatékony módszer, a kisebb dugulások tökéletesen elháríthatók ezekkel az eszközökkel. Viszont vannak, akik inkább a vegyszerek mellett döntenek. Némely típusok hatékonyan megszüntetik a dugulást, viszont az is fontos, hogy csínján kell bánni ezekkel a szerekkel. Ha túlzásba visszük használatukat, akkor könnyen a várttal ellenkező hatás érhető el. A tisztítószereket jobb elfelejteni dugulás esetén, ugyanis nem duguláselhárításra lettek kifejlesztve, hanem a lefolyó tisztán tartására. Érdemes ezeket bevetni, mivel így hatékonyan megelőzhető a dugulás. A túlzásba vitt használatuk viszont rengeteg problémát okozhat, ugyanis károsíthatja a csöveket.

Ha a dugulás a házi praktikákkal sem szűnik meg, akkor teljesen felesleges gondolkodás nélkül mindenféle szert a lefolyóba borogatni vagy agresszív módszereket alkalmazni. Ezek több kárt okozhatnak, mint hasznot. Jobb szerelőt hívni, aki hatékony módszerekkel megszünteti a problémát. Csőtörés esetén pedig mindenképp szakember segítségét kell kérni, mert nem lehet tudni, hogy a probléma mennyire súlyos. A dugulást is éppoly komolyan kell venni, mint egy csőtörést. Ha egyértelmű, hogy semmi sem használ, akkor felesleges próbálkozni, jobb szerelőt hívni, hogy a dugulás mielőbb megszűnjön és újra használható legyen a lefolyó.