Algamentesítő módszerek és praktikák

Nagyon sokan vágynak kerti tóra, hiszen igazán megnyugtató látványt jelent, ráadásul esztétikus is. Azzal azonban nem számol a többség, hogy az algák elszaporodásával a kerti tó milyen csúnya látványt nyújt. Nem kell kétségbeesni, ugyanis számos algamentesítő módszer és praktika áll rendelkezésre!

Algamentesítő használatával a kerti tó újra olyan szép lehet, mint egykor. Az algamentesítő szerek használatával befolyásolható a tó vízének minősége és ezáltal annak megjelenése. Az algamentesítés ma már nem lehetetlen feladat, különösen úgy, hogy kiváló szerek állnak hozzá rendelkezésre. Ahhoz, hogy az algák ne szaporodjanak túl, folyamatos algamentesítő szerek használatára van szükség. Általában kétféle alga jelenik meg a kerti tavakban, a zöld és a fonal alga. A zöld alga a kerti tó színét zöldre színezi, ezáltal elcsúfítja a tó látványát. A fonal algák megjelenése is igazán bosszantó, ezek a tómeder oldalán, illetve a köveken jelennek meg. Csúszós állagúak, így eltávolításuk igazán nehéz feladat. Az algák több okból kifolyólag is megjelenhetnek a kerti tóban.

Ilyen ok lehet például, ha a kerti tóban olyan telepített kövek is vannak, melyek foszfor tartalmúak. Szintén elszaporodhatnak az algák, ha a tóban túl sok hal van, így a hal ürülék és a felesleges táp mennyiség hozzájárul az algák nagybani elszaporodásához. Habár az algák elszaporodása bosszantó, azonban nem szabad az összes algát kiírtani, mivel pozitív hatásokkal is rendelkezik. Az algamentesítésre az egyik legnépszerűbb termék a BioBird algamentesítő koncentrátum, mely hatékonyan veszi fel a harcot a zöld és fonalalgákkal szemben. Ha szeretne még több hasznos információt megtudni az algamentesítés kapcsán, illetve szeretne algamentesítő szert vásárolni, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba!