Az FVSZ-nek története és tudnivalók róla

A Felnőttképzők Szövetsége egy olyan nyitott tagságú, független szakmai szövetség, ami Magyarország legnagyobb, legrégebben működő felnőttképzési szövetsége.

FVSZ-nek története 1992-ig nyúlik vissza. Eleinte 42 tagszervezet részvételével alakult, azonban azóta ez a szám megtöbbszöröződött. Napjainkban 160 fős tagsággal büszkélkedhet, melynek döntő hányada vállalkozásokat jelent, ugyanakkor megtalálhatók még egyetemek, iskolák, non-profit szervezetek is a tagok közt. Mindezeket tekintve a Felnőttképzők Szövetsége a hazai felnőttképzés legnagyobb szakmai érdekképviseletének mondható. A Felnőttképzők Szövetségéhez bármely olyan felnőttképzéshez köthető vállalkozás vagy iskola csatlakozhat, akinek ugyanolyan mérvadó a minőségi képzés és azonos szellemiséget vall az FVSZ tagjaival. A Felnőttképzők Szövetsége segítséget, valamint állandó támogatást nyújt a tagok számára, továbbá a képzési eszközök és módszerek is fejleszthetők.

A Felnőttképzés Szövetségének fontos célkitűzése a felnőttképzés szakmai színvonalának növelése, a fogyasztóvédelmi törekvések támogatása és a minőségbiztosítás. Így nem meglepő, hogy már az alapítás évében, vagyis 1992-ben elkészült az Etikai Kódex, ezenkívül a minősítési rendszer, amik a hazai felnőttképzés minőségbiztosításának fontos alapjai. Korábban már szó esett az FVSZ segítségéről és támogatásáról a tagok felé, mint szolgáltatás, ám ez nem minden, mivel fontos még megemlíteni az érdekképviseletet, szakmai konferenciák szervezését, szakmai adatbázis, hirdetési felület biztosítását. Ha bővebben szeretne tájékozódni a Felnőttképzők Szövetségét illetően, akkor látogasson el az fvsz.hu weboldalra, ahol minden fontos hírt, aktualitást megtalálhat.

Dr. Zsuffa Ákos, az FVSZ elnöke