Utazásokról és nyaralásokról Európán kívül az őszi hónapokban

Az ősz beköszöntével a fák színpompás vörös-sárga ruhába bújnak, előkerülnek a meleg ruhák és egyben megkezdődik a meleg italok időszaka. Van, aki pont ekkor kezd el bepakolni bőröndjébe, hogy felfedezzen messzi tájakat.

Utazásokról és nyaralásokról Európán kívül bővebb információkat az invia.hu weboldalon találhat. Aki nem fél a repüléstől, annak mindenképp érdemes ellátogat az Európán kívüli országokba is. Törökország az egyik legnépszerűbb Európán kívüli úti cél. Különösen a fővárosba látogatnak el előszeretettel a turisták, nem csak hazánkból, hanem az egész világról. A korábban Konstantinápoly néven ismert város rengeteg történelmi látnivalóval rendelkezik. Isztambult leginkább a kettősség jellemzi. Ez a kettősség nem feltétlenül csak a modern kor vívmányait és a hagyománytisztelő szokásokat jelenti, hanem a keresztény és iszlám vallás keveredését is. Számos kiváló építészeti remekmű található a városban, ugyanakkor mi azt javasoljuk, hogy a Nagy Bazár elnevezésű fedett piacot is tekintse meg.

Egyiptom szintén közkedvelt a magyar turisták körében. Talán említenünk sem kell, hogy a Gízai Nagy Piramisok és a szfinx számítanak a legnagyobb látványosságnak, de Egyiptom emellett a klasszikus tengerparti nyaralásra is tökéletes helyszín. Marokkó szintén kiváló úticélnak számít. Filmekben már számtalanszor láthattuk, milyen csodás Marokkó, azonban legalább egyszer az életben érdemes ellátogatni ide és megcsodálni Marokkó csodáit. A Kanári szigetek nem csak a bulizni vágyók számára jelent tökéletes desztinációt, de a vízi sportok szerelmesei és a pihenni vágyók is kellemes időt tölthetnek el itt. A Kanári szigetek talán legnépszerűbb szigete, amit szintén ajánlani tudunk, Tenerife.