Fékcső kiváló árakon széles választékban

A fékcső, valamint a hozzá tartozó alkatrészek által jut el a fékhengerektől a kerékig a fékfolyadék. Ha meghibásodik vagy kilyukad, a fékrendszer alkalmatlanná válik a fékezésre, ennek pedig súlyos következményi lehetnek.

Fékcső nagyon fontos alkatrésze az autónak, ami komoly nyomást kell kibírniuk, valamint a csatlakozó pontokon jól kell illeszkednie, hogy a fékolaj és a nyomás nehogy elszökjön. A fékcsövek a külső mechanikus hatások és a belső nyomás következtében sérülhetnek, de akár az agresszív vegyi anyagok is kárt tehetnek bennük, mivel a fékcsövek gumiból készülnek. Ennek oka, hogy a kerekek nem csak forognak, de az alvázhoz képest is változtatják helyzetük, például kormányzáskor, így kizárólag a gumiból készült flexibilis fékcső tudja eljuttatni a kerekeknél található féknyergekhez, fékmunkahengerekhez az olajat. Így már érthető, hogy miért annyira fontos, hogy a fékcsövek jó állapotban legyenek, ne törjenek meg vagy lyukadjanak ki. Abban az esetben, ha meghibásodnak, akkor a csere jelenti az egyetlen megoldást.

Ha a fékcső kilyukadnak, akkor viszonylag könnyű megtalálni ennek helyét, mivel a probléma helyét nedvességre utaló nyomok, az olajsár a fékcső bekötéseknél mind megmutatja. A szivárgás igazán veszélyes, mivel idővel erősödik, másrészt, ha a fék kopó alkatrészeire, valamint a dobokra, tárcsákra kerül, akkor a fékbetétek nem képesek megkapaszkodni, az olaj nem keni a féket, így pedig megszűnik a fékhatás. Általában a négy kerék egyik fékje a hibás, erről pedig a fék félrehúzása árulkodik. Ha az első kerekek fékje hibás, abban az esetben a húzás jóval intenzívebb, mint a hátsó kerekekénél, ahol nehéz észrevenni a hibát. Bővebb információk és fékcsövek az alkatresz.hu webáruházban.