Azonnal lépni kell, ha szivárog a gáz

Amikor azt tapasztaljuk, hogy szivárog a gáz, akkor azonnal tenni, lépni kell. A legjobb megoldás, ha azonnal profikra bízzuk a probléma elhárítását, azaz szakember segítségét kérjük ebben az ügyben.

A gáz szivárgások megszüntetése a szakembereknek köszönhetően a lehető legrövidebb időn belül megszüntetésre kerül.  Egy kisebb gázszivárgás is már nagyon veszélyes lehet, hiszen akár gázrobbanást is idézhet elő. Ezért, ha csupán csak kis mennyiségben is észleljük a levegőben ezt a veszélyes anyagot, azonnal keressünk egy gázszerelőt, aki szakképzettségének és gyakorlatának köszönhetően gyorsan orvosolja a gázszivárgás problémáját, mi pedig biztonságban visszamehetünk a lakásunkba.

A szakemberek jól tudják, hogy a gázszivárgás esetén a lehető leggyorsabban kell cselekedniük, vagyis hogy a gázszivárgás elsőbbséget élvez az ő munkakörükön belül is. Amennyiben akár picit is gáz szagot érez, hívja a gázszerelőt, még mielőtt még nagyobb lenne a probléma. Mi a teendő még abban az esetben, amikor gáz szagot érez? A lehető leggyorsabban kapcsolja le a gáztűzhelyet, majd nyissa ki lakásának az összes ablakát, azaz szellőztessen, hogy minél előbb kimehessen ez a veszélyes anyag a zárt térből.

A testi épségünk megóvása természetesen az ilyen esetekben az elsődleges szempont, de a lakásunk épsége is fontos. Ennek érdekében ajánlatos már a bármilyen gázkészülék beszerelése alkalmával szakavatott személyekre bízni a beszerelést. Így elkerülhető a gázszivárgás és az ebből adódó esetleges robbanás veszélye is. Egyet biztosan ne próbáljunk meg gázszivárgás esetén, ahogyan a gázkészülék beszerelése esetén se, mi magunk megoldani a problémát, elhárítani a gázszivárgást. Ebből ugyanis csak még nagyobb baj lehet. A gázszivárgás az az eset, amikor tényleg profik kellenek.