Belföldi utazás Debrecenben

Debrecen Magyarország második legnagyobb városa, de gyakran az Alföld fővárosaként is emlegetik. Bár úgy tűnhet, mintha egy kicsit messze lenne Budapesttől, érdemes megtenni az utat, hogy megismerje Magyarország egy másik oldalát.

Belföldi utazás elérhető az invia.hu weboldalon a legjobb ajánlatokkal ezrét ha fellátogatná Debrecent, nézzen be hozzánk és megtekintheti az utazások árait. A várost kálvinista Rómának is bélyegezték, köszönhetően a város szoros kapcsolatának ezzel a vallási felekezettel. Noha nem találkozik annyi angolul beszélővel, mint a fővárosban, biztosan érezni fogja a debreceni emberek melegségét és nyitottságát. A debreceni Nagytemplom Magyarországon széles körben elismerten a protestantizmus szimbóluma, és az ország legfontosabb protestáns temploma. A 19. század elején neoklasszikus stílusban épült templom azonnal felismerhető. Később barokk elemeket adtak a tornyok tetejére. Lehetséges, hogy a látogatók felmászhatnak a Nyugati torony tetejére (210 lépés), és akik megteszik, csodálatos kilátással jutalmazza őket az egész város, hiszen a toronyból minden látható. A toronyban elhelyezett Rákóczi harang Magyarország legnagyobb harangja.

Debrecen tökéletes kiindulópont a Hortobágyi Nemzeti Park fellátogatásához, amely az ország egyik legnagyobb nemzeti parkterülete. A park környéke gazdag kulturális örökségéről és erős mezőgazdasági hagyományairól híres. Sok látogató érkezik a parkba, hogy többet megtudjon arról, hogyan alakult a gazdálkodás Magyarországon, és hogy alkalmat szerezzen néhány hagyományos életmód megismerésére. A környéken még mindig sok ritka fajtát tenyésztenek, és az egész parkban sokféle vadon élő növény és állat látható. Bővebb leírásért és utazás foglalásáért keresse fel az invia.hu weboldalt.