Biztosítás külföldi üzleti és tanulmányi útra

A külföldi tartózkodás során, akár üzleti, akár tanulmányi útról vagy nyaralásról van szó, nagyon fontos, hogy rendelkezzen utasbiztosítással. Sajnos sokan a mai napig azt gondolják, hogy az Európai Egészségbiztosítási Kártya bőven elegendő és kellő védelmet nyújt baj esetén. Ez azonban nem így van!

Biztosítás külföldi utazáshoz elengedhetetlen, hiszen az ördög sosem alszik, így jobb nem kockáztatni. Az AXA Biztosító nem csupán a nyaralók, hanem a tanulmányi és üzleti útra készülők számára is lehetőséget nyújt, hogy biztosítsák magukat. Az üzleti útra készülők számára az úgy nevezett EXCELENT utasbiztosítást érdemes választani, mert ez a csomag a munkához kapcsolódó, üzleti útra vitt tárgyakra is fedezetet nyújt. A biztosítás saját részre, alkalmazottakra és kollégákra egyaránt megköthető. Ha nem szellemi, hanem fizikai munkáról van szó, az sem jelent problémát. A fizikai munka eleve nagyobb baleseti kockázatot hordoz magában. A szezonális munka során történő sérülésekre a hagyományos utasbiztosítás nem nyújt fedezetet. Az AXA Biztosító viszont kiegészítő biztosítás formájában kiterjeszti a biztosítási fedezeteket a fizikai munka közben történt balesetek kezelésének költségeire.

A külföldön tanuló diákok számára is érdemes biztosítást kötni, mivel akár a teljes tanulmányi időszakra is megköthető. Abban az esetben, ha a kinti partnerintézmény helyi egészségbiztosítást nyújt, akkor is célszerű biztosítást kötni, mivel a helyi egészségbiztosítás gyakran csak az alapellátást fedezi az állami intézményekben. Erasmusos diákok esetében legalább arra az időre célszerű biztosítást kötni, míg a helyi rendszerben nem regisztrálják. Ha bővebb információkra van szüksége, akkor mindenképp érdemes ellátogatni az axa-assistance.hu weboldalra!