Eredeti és utángyártott tintapatron rendelés

A két legnépszerűbb típus, az eredeti és utángyártott tintapatronok közt nem könnyű dönteni, azonban egyszerűbb, ha tájékozódik a köztük lévő különbségekről. Az alábbiakban eláruljuk mit érdemes tudni az eredeti és az utángyártott tintapatronokról, hogy könnyebb legyen eldönteni, melyiket vásárolja meg.

Tintapatron rendelés – Először is érdemes tisztázni, hogy a kettő között mi a különbség, mitől lesz eredeti az eredeti és mitől utángyártott az utángyártott tintapatron. Azok a tintapatronok, amik a nyomtató gyártója által lettek elkészítve, azok az úgy nevezett eredeti tintapatronok. Érdemes tisztában lenni vele, hogy az eredeti megnevezés nem arra utal, hogy minden más hamisítvány lenne, tehát az utángyártott tintapatronok sem hamisítványok. Az eredeti tintapatronok OEM azonosítóval rendelkeznek. Az OEM az angol Original Equipment Manufacturer rövidítése, ami magyarra fordítva Eredeti Felszerelés Gyártó. Ezeket a termékeket a nyomtató gyártója készíti, míg az utángyártott tintapatronokat a nyomtató gyártójától független gyártó. Talán mondanunk sem kell, hogy bizonyos szabályokat az utángyártott termékek gyártóinak is be kell tartani.

Az utángyártott tintapatronok leginkább azért vonzók a vásárlók számára, mert igazán olcsók, az sem ritka, hogy az eredeti tintapatronok tizedéért lehet hozzájuk jutni. Az utángyártott tintapatronokat gyakran kritizálják a minőségbeli hiányosságok miatt, ám tudni kell, hogy számtalan teszt bebizonyította, hogy az utángyártott tintapatronok közel hasonló minőségre képesek, mint az eredeti nyomtatási kellékek. Bár hozzá kell tennünk, hogy nagyon nem mindegy, hogy honnan rendel. Ha biztosra akar menni, akkor érdemes ellátogatni a best-toner.hu webáruházba, ahol nem csak kiváló minőségű tintapatronokat talál, de nagyszerű árakat is!