Ezért nem mindegy egy áramfejlesztő esetében a feszültségszabályozás módja

Noha napjainkban már teljesen természetesnek vesszük, hogy szinte bárhol elérhető az elektromos hálózat, bizony időnként te is kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy hirtelen szükséged lenne áramra, ám az valamilyen oknál fogva nem hozzáférhető.

Annak érdekében, hogy az ebből fakadó problémáknak elejét vedd, csak klikkelj ide és válassz az áramfejlesztő kínálatból egy számodra szimpatikus darabot. Szerencsére a választék óriási, így bármilyen körülmények közt is használnád majd az aggregátort, biztosan megtalálod a kívánalmaknak leginkább megfelelő példányt. Ugyanakkor, ha nem rendelkezel kellő rutinnal, úgy könnyedén megeshet, hogy nem helyezel majd elegendő hangsúlyt az áramfejlesztő egyes tulajdonságaira. A legtöbbször ugyanis a rendelkezésre álló teljesítmény az, amire a fő fókusz kerül, persze nem véletlenül. Lévén ha a csatlakoztatott eszközök igénye magasabb, mint amit a berendezés le tud adni, úgy jó eséllyel nem tudjuk majd arra használni az áramfejlesztő gépet, amire eredetileg szerettük volna.

Ezért aztán vásárláskor ezt mindig nagyon alaposan gondoljuk meg, és ilyenkor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy bizonyos masinák indítási áramigénye kiugróan magas is lehet. Szintúgy döntő befolyással bír, hogy 240, avagy 380 voltos csatlakozóra van-e szükségünk. Utóbbi esetén feltétlenül háromfázisú áramfejlesztő beszerzése indokolt. Amire azonban még kiemelt figyelmet kell fordítani, az a feszültségszabályozás kérdése. Ez lehet összetett, amit akkor érdemes választani, ha nehezen indítható gépeket üzemeltetnénk, valamint kapacitív is. Utóbbi az egyszerűbb szerkezetekhez lett kitalálva, amelyek nem túlságosan érzékenyek az ingadozásra. Számítógépekhez, telefonokhoz, drága elektronikákhoz az úgynevezett AVR szabályozás a megfelelő, itt minden fázison folyamatosan állandó feszültséget biztosít az áramfejlesztő.