Felhasználóbarát webshop készítés

Van, hogy a potenciális vásárló megérkezik a webshopba és azzal a lendülettel, pár másodperc múlva vásárlás nélkül távozik. Ennek több oka is lehet, így mi most abban nyújtunk segítséget, milyen legyen a felhasználóbarát webshop.

Webshop készítés által hogyan lehet felhasználó barát, legalábbis, hogyan lehet elérni, hogy a vásárlók az oldalon maradjanak és megtekintsék a termékeket, majd lehetőleg vásároljanak? Nem könnyű kérdés és most nem is azt fogjuk elmondani, hogy milyen színű legyen a háttér vagy hogyan helyezkedjenek el a termékek. Ezek gyakorlatilag lényegtelen dolgok abból a szempontból, hogy felhasználóbarát legyen az oldal, ugyanis vannak jóval lényegesebb tényezők. Ilyen például az átláthatóság, vagyis, hogy a vásárlók könnyen megtalálják, amit keresnek. Ha még, maga a webshop tulajdonosa sem tudja, hogy mi hol van, akkor az régen rossz. Az átlátható menü és a jól működő menü nagy segítséget jelentenek. A felesleges szövegekre, reklámokra nincs szükség, így ezeket érdemes eltávolítani.

A webshopban nincs szükség felesleges rizsára, hanem jól érthető tájékoztató és marketing szöveg kell. Még ha akkumulátorokról, alkatrészekről van is szó, arra is gondolni kell, hogy a webshopba talán nők és hozzá nem értők is ellátogatnak. Ha nem vagyunk képesek megírni mi magunk, akkor szövegíró segítségére lesz szükségünk. Továbbá érdemes képekkel és videókkal szemléltetni a termékeket. Fontos, hogy ezek jól kivehető, igényes képek legyenek és a terméket lehetőleg több oldalról mutassák be. Nagyon lényeges, hogy a vásárlót segítsük a vásárlásban, például többféle fizetési lehetőség álljon rendelkezésére, valamint pontos információkat kapjon a fizetésről és a szállításról. Bővebb információkat a forweb.hu weboldalon talál!