Filléres megoldás, mellyel garantált sikereket érhetünk el

Sokan talán nem is tudják, hogy mekkora kincs lapul a szekrényükben. A szódabikarbóna számtalan helyzetben segítségünkre lehet. Kiválóan fertőtlenít, fehérít, szagtalanít, és még sorolhatnánk. 

Szódabikarbónával az eldugult lefolyó ellen nagyon hatásosan léphetünk fel. Nagy kellemetlenséget okozhat, ha az otthonunkban eldugul egy lefolyó. Az mellett, hogy hátráltat bennünket a mindennapokban még a baktériumok is elszaporodhatnak, melyek tovább ronthatják a helyzetet. Ilyen esetekben nem kell rögtön szerelőt hívni. A kisebb szennyeződéseknél sokszor elegendő lehet egy-két házpraktika alkalmazása. A szódabikarbóna-ecet párosa kiváló megoldás lehet. Pár száz forintból beszerezhetjük, és legtöbb esetben kiváló eredményeket érhetünk el vele. Elegendő csak annyit tennünk, hogy egy nagyobb adag szódabikarbónát beleöntünk a problémás területre és egy csésze ecetet öntünk utána.

A szódabikarbóna és az ecet reakcióba lépnek és forrni kezdenek. Sistergő hangot hallatnak, és ezt követően megnövekszik a felületük, így lemarják a csövekben felgyülemlett szennyeződéseket. Hagyjuk így kb. 20 percig majd öblítsük le, jó sok forró vízzel, hogy miden lerakodást kimossunk a lefolyóból. Amennyiben kellemetlen szagokat és a vízkövet szeretnénk eltüntetni az otthonunkban található lefolyókból, akkor szintén a szódabikarbóna lesz a segítségünkre. A problémás területre öntsünk egy nagyobb adagot belőle, ezt követően jöhet a só és még facsarjunk rá citromlevet. Hagyjuk állni 10-15 percig és öblítsük le. A citromnak köszönhetően eltüntethetjük a kellemetlen szagokat, a só pedig a vízkőtől szabadít meg bennünket. További információkért kattintson a www.dugulaselharitas-mesterek.hu –ra.