Hasznos ismeretek a radiátorok kapcsán!

Az emberek jelentős része radiátorokkal melegíti otthonát. Azonban a radiátorok kapcsán nem árt pár dologgal tisztában lenni, hogy valóban hatékonyan melegítsék fel otthonunkat. Pár apró trükk segítségével otthonunk sokkal könnyebben melegedhet fel, aminek köszönhetően a fűtésszámla összege sem lesz túl magas.

A radiátorokról itt tájékozódhat bővebben! A radiátorban rekedt levegő idővel felhalmozódik és akadályozza a hatékony fűtést. Ha a radiátor alja hideg, teteje pedig meleg, az egy komoly figyelmeztető jel lehet. A radiátorokat bizonyos időközönként érdemes légteleníteni, annak érdekében, hogy minél hatékonyabban melegítsék fel otthonunkat. A légtelenítést követően a radiátor hatékonysága nagy mértékben megnő. A légtelenítés nem egy bonyolult folyamat, így Ön is elvégezheti. Erre van egy speciális eszköz, de akár egy csavarhúzó is megteszi. Ha viszont bizonytalan és nem szívesen próbálkozik, akkor érdemes hívjon ki egy szakembert, aki elvégzi a radiátorok légtelenítését. Fontos, hogy a radiátorokat ne takarjuk le, így például ne szárítsunk ruhákat rajta, mert ez csökkenti a hatékonyságot és az egészségre sincs jó hatással.

A radiátor esetében az egyik legjobb módszer a hatékony működés leellenőrzésére, ha bekapcsoljuk és megvárjuk, hogy felmelegedjenek. Ha a radiátor felmelegedett és hűvös foltokat tapasztalunk vagy, ahogy fentebb is említettük, egyik oldala melegebb, mint a másik, akkor az egyértelmű jele, hogy eljött a légtelenítés ideje. A radiátor egyik végén lévő szelepbe kell a csavarhúzót behelyezni és az óramutató járásával ellentétes irányban kell elfordítani. A műveletet olyan ruhában érdemes elvégezni, amit egyáltalán nem sajnál. Bővebb információkért célszerű ellátogatni a gazszerelo-futesszerelo.hu weboldalra és tájékozódni!