Hogyan alkalmazkodjunk az esőhöz vezetés közben?

Aki vezet, az tudja, hogy milyen kellemetlen kedvezőtlen körülmények között vezetni. A rossz időjárási viszonyok, mint például az eső, sok szempontból megnehezítheti a vezetést. Az utak sárosak, csúszóssá válnak és sokkal jobban oda kell figyelnünk mindenre.

Hogyan alkalmazkodjunk az esőhöz vezetés közben? Van azonban néhány hasznos tanács, ami segíthet egy ilyen helyzetben és megkönnyíthetik a vezetést. Az első dolog, hogy figyelembe kell venni azt, hogy milyen hosszú a megtenni kívánt táv. Szélsőséges időjárási viszonyok esetén nagyon fontos az előre tervezés. Hogyha van választási lehetőség és megtehetjük, akkor ne induljunk útnak akkor, mikor folyamatosan zuhog az eső. Hogyha mégis muszáj elindulni, akkor le kell ellenőrizni, hogy az ablaktörlők megfelelően működnek-e. Miután ez kész, az abroncsokat és a lámpákat is ellenőrizzük le. Miután elindultunk, ajánlatos azonnal felkapcsolni a ködlámpát, még nappal is, ugyanis a pára és az esőcseppek miatt sokkal rosszabbak a látási viszonyok, mint például egy derűs nyári napon. Fontos, hogy belülről is jól lássunk, ezért a irányítsuk az ablakokra a szellőzőrendszer légáramlatát.

Nagyon figyeljünk arra, hogy betartsuk az autók közötti kellő távolságot (az a legjobb, ha legalább kétszer annyi távolságot tartunk, mint amennyit máskor tartanánk). Fontos az óvatosság és ez nem csak a saját magunk, hanem mások testi épsége miatt is nagyon sokat számít. Nyilvánvalóan mindezt úgy, hogy ne akadályozzuk, hátráltassuk a forgalmat. Hogyha már esőben ülünk ülünk az autóba, akkor töröljük meg a cipőnk talpát, hogy ne csússzon a pedálon. Ahogy a fentiekben is láthattuk, vannak olyan hasznos tanácsok, amiket jó ha megfogadunk és betartunk ilyen esetekben, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a baleset veszélyét. További információkért keresse fel a ka-autoszerviz.hu weboldalát!