Ízületi gyulladás és kezelési módjai

A legtöbb ember nagyon rosszul viseli a fájdalmakat. Akkor is, ha csak úgy mondd egy egyszerű ízületi fájdalomról van szó. Sajnos sokan nem is igazán veszik komolyan a problémát. Holott akár komoly betegség is okozhatja a kínzó panaszokat.

Ízületi fájdalomra spray tökéletes alternatíva lehet, ha a cél a gyors enyhülés. A Dolixir spray formátumának köszönhetően egyenesen a fájdalom forrásán alkalmazható. Mindössze pár perces felszívódást követően kifejti hatását és újra szabadon lehet mozogni. Ha a hétköznapok folyamán komoly problémát jelent a mozgásszervi nehezítettség, akkor semmiképp se vegye félvállról a panaszokat. Gyakran mindössze egy óvatlan, rossz mozdulat okozza a fájdalmakat, de akár fertőzés, túlterhelés, porckopás és steril gyulladás is állhat a probléma hátterében. Ha pár napos pihentetés és borogatás után sem tapasztalható javulás, akkor érdemes időpontot kérni ortopéd vagy reumatológus szakorvostól kezelésre. A pontos diagnózis tudatában könnyebb felállítani a helyes kezelési tervet.

A kezelés módja attól függ, hogy mi okozza a panaszokat. Ha fertőzés áll az ízületi fájdalom hátterében, akkor antibiotikumos kezelésre is szükség lehet. Porckopás kapcsán a porc kezelése elengedhetetlen, azonban súlyosabb esetben csak a műtét hozhat javulást. Az autoimmun hátterű gyulladás pedig szteroidos kezelést igényel. Ha mindössze egy kis rándulásról van szó, akkor jellemzően orvosi vizsgálatra sincs szükség, ugyanis pár napos pihentetést és borogatást követően megszűnnek a panaszok. Természtesen fájdalomcsillapításra ez esetben is szükség lehet, így javasoljuk a Dolixir beszerzését, mely gyors enyhülést hoz. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, akkor látogasson el a dolixir.hu webáruházba és tájékozódjon!