Kyocera eredeti és utángyártott tonerek

Bármely márkáról legyen szó, beleértve a Kyocera márkát is, alapvetően kétféle típust tudunk megkülönböztetni, mégpedig az utángyártott és az eredeti tonereket. Gyakran merül fel a kérdés, hogy melyiket érdemes választani, melyikkel jár jobban a vásárló. Erre a kérdésre, azonban nem könnyű válaszolni.

Kyocera toner esetben, akárcsak a többi márkánál, érdemes már az elején tisztázni, hogy alapvetően sem az utángyártott, sem az eredeti toner nem jobb vagy rosszabb, mint a másik. Az egyik típus az eredeti toner, melyet a nyomtató márkája készít. Ezek a termékek alapvetően kifogástalan minőségűek, így sokan kedvelik ezeket a típusokat. Nagy hátrányuk viszont, hogy meglehetősen borsos az áruk, méghozzá olyannyira, hogy az sem ritka, hogy a nyomtatónál is drágábbak. Aki gyakran nyomtat vagy nagy mennyiségben, annak érdemes alaposan megfontolni, hogy biztosan ezt a márkát választja-e. Az eredeti megnevezés kapcsán annyit fontos megjegyeznünk, hogy nem kell szó szerint venni. Mindössze annyit jelent, hogy a tonert a nyomtató gyártója készítette, tehát nem arra utal, hogy a másik kategória, az utángyártott hamisítvány lenne. Az utángyártott tonereket nem a nyomtató gyártója, hanem egy független cég készíti.

Az utángyártott tonereket egyre többen választják, ugyanis ezek a tonerek nagyon jó áron kaphatók, méghozzá olyannyira, hogy az sem ritka, hogy tizedannyiba kerülnek, mint az eredeti tonerek. Sokan a silány minőségű nyomtatás miatt kritizálták az utángyártott tonereket, azonban számos teszt bebizonyította, hogy a mai utángyártott tonerek közel olyan minőségű nyomtatásra képesek, mint az eredetiek, így sokan kedvelik őket. Ha szeretne Kyocera tonert vásárolni, akkor érdemes ellátogatni az onlinetoner.hu webáruházba és tájékozódni!