Logikai játékok, amik megmozgatták agytekervényeink

Minden kornak megvoltak a maga kultikus játékai, amivel a maga korában megszállottan játszottak az emberek. A számítógép elterjedésével számos számítógépes logikai játékkal tudtunk játszani, amik ma már retronak számítanak.

Logikai játékok terén manapság hatalmas a választék, azonban ez nem mindig volt így. Bizonyos játékok olyannyira örökéltűek, hogy a mai napig szívesen játszanak velük a gyerekek, akár unaloműzés gyanánt is. Ilyen például az amőba, amihez mindössze egy négyzetrácsos lap kell. Ennek számítógépes változata, aminek külön TV műsora is volt az ötödölő. Ennél is híresebb, a már-már ikonikusnak számító Aknakereső, aminek sokan eleinte az értelmét sem értették, mivel semmilyen játékleírás nem volt hozzá. A mosolygós smiley bíztatta a játékost, ami napszemüveget viselt sikeres befejezés esetén. Azonban jóval gyakoribb volt a sikeres befejezés helyett a robbanás, ha a játékos rossz mezőre lépett. A Passziánszt sem kell valószínűleg senkinek bemutatni, mivel ez a játék is sokaknak segített az unalmas percek elűzésében.

Retro játékok

Talán nincs is olyan magyar, aki ne ismerné Rubik Ernő legendás találmányát a Rubik kockát, melyet számos korosztály igyekezett kirakni. Ma már versenyeket is rendeznek, amin a versenyzők mindössze néhány másodperc alatt kirakják a Rubik kockát. A hagyományos 3x3x3-as kocka mellett ma már számos nehezített változat létezik, például az 5x5x5-ös, de legnehezebb a 17x17x17-es, aminek kirakása egyáltalán nem könnyű feladat. Valószínűleg a Torpedó elnevezésű játékot sem kell hosszan bemutatni, ugyanis egy szintén nagyon népszerű játékról van szó. Természetesen ez a játék is játszható volt számítógépen, sőt ez a játék is szerepelt a TV-ben.