STD centrum és STD szűrés Budapesten

A Sexually Transmitted Diseases, a nemi úton terjedő betegségek rövidítése, az STD szűrés során ezeket a betegségeket szűri és kontrollálja az orvos. Akár csak más betegségek esetén, itt is fontos, hogy a betegség minél előbb fel legyen ismerve.

STD centrum és STD szűrés Budapesten a Belvárosi Orvosi Centrumban! A közhiedelemmel ellentétben az STD-hez nem csak olyan, úgy mondd klasszikus betegségek tartoznak, mint a gonorrhoea vagy a szifilisz, hanem számos vírus, gomba, baktérium, mycoplasma, chlamydiák és paraziták is. Ezeket mind szűrik az STD szűrés során. Megdöbbentő, de több, mint harminc kórokozó terjed nemi érintkezés által, így fontos, hogy bizonyos időközönként az ember eljárjon STD szűrésre, ha szexuális életet él. Vannak, aki számára viszont kifejezetten fontos, hogy eljárjanak STD szűrésre. Ilyenek például azok a párok, akik gyermekvállalás előtt állnak vagy épp a friss párok, akik óvszer nélkül akarnak közösülni, ezenkívül, azok számára is ajánlott az STD szűrés, akik új partnerrel óvszer nélkül töltöttek el együttlétet.

Ha bármilyen panaszt érzékel a nemi szerve tájékán, szemgyulladást, lázas állapotban van, kiütései vannak, alhasi fájdalommal küzd vagy nyirokcsomó megnagyobbodás miatt szenved huzamosabb ideig, akkor azt javasoljuk, hogy minél előbb menjen STD szűrésre saját érdekében. Fontos tudni, hogy az STD kórokozók akár hosszú ideig tünetmentesek lehetnek, de akár visszatérő panaszról vagy kínos panaszokról is lehet szó. Érdemes a dolog végére járni, mielőtt még súlyosabbá válna a probléma. STD szűrésre a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon tud jelentkezni, továbbá bővebb információkat is találhat itt és az orvosokról is tud informálódni! Ne habozzon, minél előbb jelentkezzen szűrésre!